KADA SE UKUSI NE POKLAPAJU...

Useljavate zajedno? Slijedite ova pravila namještanja stana i izbjegnite nepotrebne svađe!

Useljavanje u zajednički stan ili kuću nakon dugo godina veze može biti pravi test za svaki par, naročito ako se vaši ukusi kojim slučajem baš i ne poklapaju...

Napokon ste odlučili useliti zajedno, pronašli ste stan i sada je na popisu zadataka posljednja stavka - namještanje. Ako imate tu nesreću da se vaš ukus i ukus vašeg partnera baš i ne poklapaju, mogao bi to biti ozbiljan test za vašu vezu. Kako biste izbjegli nepotrebne svađe prilikom namještanja zajedničnog stana ili kuće, donosimo vam savjete koji će vam itekako pomoći i olakšati čitav proces.

Odaberite namještaj 'čistih' linija

Odabir namještaja najčešće je najveći problem kod useljavanja parova. Zato je idealno i najbolje rješenje da potražite one komade namještaja koji su napravljeni od prirodnih materijala i sa čistim linijama. I to nimalo ne znači da pojam čistih linija u prostoru mora značiti nešto dosadno, već samo da odaberete komad koji se može integrirati u mnogo različitih ukusa. Zapravo ćete sami sebi učiniti ogromnu uslugu i izbjeći eventualna 'razilaženja' u ukusu, što će se sigurno prije ili kasnije dogoditi.

Bez obzira na to kako se vaš ukus, ali jednako tako i ukus vašeg partnera mijenjaju kroz godine, namještaj čistih linija uvijek ćete lako integrirati u gotovo svaki životni prostor te tako izbjeći svađe i nedoumice kod opremanja zajedničnog doma.

Odlučite se za neutralne boje

Ovo vas ne bi trebalo nešto posebno iznenaditi, nas definitivno nije. Naime, ako pokušavate odabrati komade namještaja koji će ugoditi ljudima različitog ukusa, neutralni tonovi uvijek su najbolji i najpametniji izbor. Prije nego što odmah pomislite na klasičnu, bijelu boju na zidovima i stvorite nešto toliko sterilno u svom novom domu, pričekajte. Da, neutralni tonovi odlično su rješenje kada pokušavate spojiti različite okuse, ali to ne znači da je bijela boja jedini (i uvijek najpametniji izbor).

Ako useljavate i pritom tražite svoj prvi kauč, zapamtite i to da je, recimo, koža neutralne boje i savršeno se uklapa u gotovo svaki interijer. Zahvaljujući raskošnoj teksturi ovog luksuznog i udobnog materijala, i dalje može imati značajan utjecaj prilikom uređenja. Pojednostavljen kožni kauč može vam usmjeriti životni prostor i 'obogatiti' ga komadom namještaja koji ćete voljeti i vi, ali i vaš partner.

Budite spremni na kompromise

Jedna od najvažnijih stvari kod zajedničnog života para jest kompromis. Sasvim je razumljivo da se vaši ukusi neće u svemu poklapati pa je zato jako važno moći postići određeni dogovor kako bi obje strane bile zadovoljne. Ako jedno od vas odabere stolić za kavu, neka drugi odabere dekor stola u blagovaonici, i tako dalje. Tko zna, možda ćete se pozitivno iznenaditi odairom namještaja vašeg partnera!

Riješite se stvari iz bivših/prošlih veza

Bilo kakvih stvari koje vas podsjećaju na bivše partnere ili su jednostavno iz prošlih veza morali biste se riješiti. Naime, uspomene iz bivših veza treba baciti. Iako je sasvim jasno da svi mi imamo neke divne predmete koje su nam ostale iz davno završenih veza,, iste ne bismo trebali nositi sa sobom u novi dom koji dijelimo s partnerom.

Foto: iStock, Living4media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. travanj 2024 22:57