RECIKLIRANJE

VELIKA KREATIVNOST NAŠIH ČITATELJA: Makeover balkona u izolaciji

 

Emma i njezin zaručnik Marius žive u Dublinu, u unajmljenom stanu. Taj stan je, kažu, zaista prostran i udoban, a veliki plus je to što imaju i dva velika balkona.

- Na onome na koji izlazimo iz dnevne sobe provodimo najviše vremena jer nema okolnih zgrada pa osjećamo najviše privatnosti. Kako to biva kod unajmljivanja, ugovori uglavnom ne dopuštaju trajne izmjene imovine, pa ako i preuređujemo nešto, to mora biti uklonjivo i lako vraćeno u prvobitno stanje - govori Emma, koja ističe da su zbog pandemije zaručnik i ona počeli sve više vremena provoditi na balkonu jer su bili željni čistog zraka. Tako im je pala na pamet ideja da taj balkon učine ljepšim za boravak i ondje posade biljke, jer je klima u Irskoj blaga i time povoljna za uzgoj.

Reciklaža

- Odlučili smo od našeg balkona napraviti slatku oazu u kojoj pijemo kavicu, ponekad doručkujemo ili igramo neku društvenu igru. S obzirom na to da imamo i kućnu macu, željeli smo i njoj omogućiti igru, sunčanje i spavanje na otvorenom. Posadili smo i travu za nju, u kojoj voli sjediti i grickati vlati - sa smiješkom priča mladi par koji je većinu toga na svom balkonu napravio samostalno. Tako su za dekoracije i male ogradice za biljke koristili podnice s kreveta, vaze i ukrasne posude su zapravo reciklirane tegle za pekmez ili ukiseljeno povrće. Kamenčiće koji su također sastavni dio balkona su skupljali ispred zgrade.

Troškovnik

- Kupili smo samo zeleni tepih, boju na vodenoj bazi za drvo, sadnice (jagode, krastavce, cherry rajčice, ukrasne tikvice i magnolije) te najlonski pokrivač za vrtne stolce kojem smo izrezali rubove i iskoristili ga za zaštitu na ogradi. Srećom, sve to smo našli u Lidl trgovinama za vrijeme karantene, budući da ništa drugo, osim ljekarni, nije bilo otvoreno. Potrošili smo 50 eura - ponosno otkrivaju.

Sadnice jagoda, krastavaca, rajčica, tikvica i magnolije dale su poseban ugođaj i šarm ovoj oazi na otvorenom

Što ste sve lijepo osmislili i izradili u karanteni šaljite nam na mail d&Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:31