mekani čupavci za najmlađe

VIDEO Izradite najslađe zečiće od vune

Ako nemate niti jednog zeku na raspolaganju, izradite ga sami! Štoviše, u tome vam mogu pomoći i klinci koji će s oduševljenjem gledati kako nastaju ovi mekani čupavci. U videu pogledajte kako izraditi zečiće od vune, a u nastavku pročitajte detaljne upute. Dobru zabavu!

Potreban materijal

vuna deblje niti
karton
filc - ružičaste boje i boje koja je najsličnija boji vune
dvije crne kuglice za oči
ružičasta kuglica za nos
bijeli pompon (može se kupiti gotov, a možete ga i izraditi)
konac za izradu nakita za brkove
škare
pištolj za lijepljenje

Postupak

Izrežite karton za tijelo (6,5 x 5 cm) i glavu (4 x 5 cm). Veličina vaših zekana ovisi o veličini kartonskih komada pa njihovu veličinu prilagodite svojim željama. Kako biste izradili tijelo, uzmite vunu i počnite je namatati na karton - ako koristite deblju vunu oko 100 puta, a za tanju će vam trebati oko 200 namotaja. Ponovite postupak za glavu s manjim kartonom, i to s oko 50 namotaja ako se koristite debljom, odnosno 100 ako ste odabrali tanju vunu.

Nakon što ste namotali vunu oko kartona, odrežite komad vune dugačak oko 45 cm (ako koristite tanju vunu odrežite dva takva komada) i položite je horizontalno na svoju radnu površinu. Uzmite karton s namotanom vunom i stavite ga na odrezani komad vune po dužini te nježno izvucite karton iz središta.

Polako uzmite krajeve odrezanog komada vune i zavežite ih u čvrsti čvor pazeći da komad kojim vežete ostane u sredini namotane vune.

Nakon što ste čvrsto zavezali čvor primite krajeve tog komada vune jednom rukom, i to blizu samog čvora te počnite škarama razrezivati omče od namotane vune dok ih sve ne otvorite. Kada završite, podšišajte svoj pompon i oblikujte ga u pravilnu lopticu. Ponovite cijeli postupak s pomponom za glavu.

Uzmite dva dovršena pompona i zavežite ih zajedno u čvor pa odrežite višak vune.

Smjestite nastali oblik na površinu poput zečića, s velikim pomponom na dnu. S pištoljem za lijepljenje pričvrstite rep uz dno donjeg pompona. Iz komada filca izrežite oblik ušiju, i to dva veća komada u boji vune i dva manja svjetloružičaste boje. Izrežite i stopala od filca.

Zalijepite manje, ružičasto uho na veće uho otprilike pola centimetra od ravnog ruba uha, a potom stavite malo ljepila uz donji rub uha te spojite krajeve. Zalijepite oba uha na glavu zeca, zalijepite ispod donjeg dijela stopala i zalijepite crne kuglice za oči. Ako imate malu djecu, zašijte oči kako biste bili sigurni da neće doći do slučajnog gutanja tih sitnih dijelova.

Odrežite pet komadića čvrstog konca za izradu nakita u dužini od 5 cm i provucite ih kroz ružičastu kuglicu. Kapnite malo ljepila u kuglicu kako biste zalijepili brkove, a potom zalijepite i sam nosić na zeku. U slučaju da imate malu djecu, prvo kroz rupu u kuglici provucite konac kojim ćete potom zašiti kuglicu za glavu zeca.

Izvor: Beverly's

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. ožujak 2024 04:11