Djed Božićnjak i društvo

VIDEO Izradite ove slatke božićne figurice za svoje mališane!

Djecu je lako zabaviti i bez trošenja gomile novca na skupocjene igračke koje će im i tako ubrzo dosaditi. Šarene božićne figurice koje možete izraditi od predmeta koje svi imamo kod kuće - kartonskih rola od toaletnog papira - učinit će ove blagdane još veselijima! U novom "uradi sam" videu pogledajte kako izraditi smiješnog snjegovića, simpatičnog Djeda Božićnjaka, nježnog anđelčića ili blesavog jelena. Neka vam u izradi pomognu i vaši najmlađi koji će sigurno uživati u ovom kreativnom pothvatu.

Potrebni materijali

Bijeli papir A4 - čvršći
Kist
Crvena boja
Smeđa boja
Crna boja
Srebrna boja
Ružičasta boja
Crni marker
4 kartonske role od toaletnog papira
Škare
Ljepilo
Ukrasna zlatna žica
Grančice

Postupak

Obojite sve četiri kartonske role - jednu srebrnom, drugu smeđom, treću bijelom i četvrtu crvenom bojom, ali tako da ostavite dio neoslikan. Pustite da se boja osuši.

Srebrna rola poslužit će vam da izradite anđela. Od bijelog papira izrežite krila i zalijepite ih na pozadinu role. S prednje strane ružičastom bojom nacrtajte lice ili zalijepite već pripremljeno ružičasto lice. Ako lice sami izrađujete, markerom iscrtajte zatvorene oči, nos i usta. Od zlatne žice napravite krug s drškom koju ćete skratiti i zalijepiti u unutrašnjost role kako biste dovršili anđela.

Snjegovića ćete izraditi tako što ćete na prednjoj strani bijele kartonske role nacrtati oči, nos u obliku mrkve i dodati točkice za usta. S bočnih strana probušite rupe u koje ćete smjestiti kratke grančice kao ruke.

Djeda Božićnjaka izradite od crveno obojene role. Od bijelog papira izrežite polukružni oblik u obliku slova U koji ćete zarezati na više mjesta. Krajeve papira zalijepite na bočnim stranama role oko svijetlog dijela role kako biste dobili bradu vašeg djedice. Na svijetloj površini role iscrtajte oči. Od crveno prebojanog papira izradite stožac koji ćete ljepilom pričvrstiti na gornju stranu role.

Smeđu rolu ukrasite očima u bijeloj i crnoj boji i crvenom bojom nacrtajte nos. Izrežite smeđe rogove i nalijepite ih na prednju stranu role iznad očiju i dobili ste jelena Rudolfa!

Izvor: Søstrene Grene

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 14:28