ukrasi za bor

VIDEO Jednostavne zvjezdice od kartona i vune!

Najljepši ukrasi najčešće su oni najjednostavniji, koje smo s puno ljubavi izradili sami ili u društvu najmilijih. Zabavna razbibriga nakon napornog radnog dana ručni je rad i izrađivanje predmeta i ukrasa koji će naš dom učiniti posebnim i razveseliti sve ukućane. Za vas smo pronašli jedan lijepi "uradi sam" video na kojem možete vidjeti kako izraditi ukrasne zvjezdice od kartona i raznobojne vune i u tren oka uljepšati svoj dom!

Potrebni materijali

Karton
Olovka
Škare
Drvene perlice u različitim bojama
Ljepilo
Vuna u različitim bojama

Postupak

Na kartonu olovkom iscrtajte oblik zvijezde željene veličine, a ako želite pravilan zvjezdasti oblik, ispišite na običnom A4 papiru dizajn zvijezde koji s lakoćom možete pronaći na internetu. Izrežite zvijezdu od papira pa pomoću nje iscrtajte željeni oblik na kartonu. Izrežite kartonsku zvijezdu od koje ćete potom složiti svoj ukras.

Na vrh svakog kraka ljepilom zalijepite drvenu perlicu i pustite da se osuši. Jedan kraj vunene niti zalijepite u sredinu zvijezde. Kad se ljepilo osuši, počnite omatati kartonsku zvijezdu vunom. Kada gusto nanizanim nitima prekrijete sredinu zvijezde, prebacite se na pojedinačne krakove tako što ćete namatati od dna kraka pa do njegova vrha i natrag.

Kada cijelu zvjezdicu prekrijete vunom odrežite duži kraj niti i s jedne strane zvijezde provucite kroz namotane niti kako biste sve učvrstili. Taj će vam kraj poslužiti i za vješanje vaše nove zvjezdice na granu božićnog drvca.

Izvor: Søstrene Grene

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. travanj 2024 07:39