RJEŠENJA KOJA ĆE VAS ODUŠEVITI

VIDEO: Jednostavni trikovi za brzo uklanjanje mucica na odjeći

Uz ove fantastične trikove vaša će odjeća uvijek izgledati kao nova jer mucica više neće biti, saznajte kako!

Na našoj se odjeći nakon nekog vremena počinju nakupljati mucice, točnije vlakna koja se u obliku sićušnih kuglica pojavljuju najčešće na rukavima pamučnih majica ili noogavicama tamnih hlača. No, ako je to slučaj i kod vas, ne brinite. Postoje genijalna rješenja kako ih se možete, i to brzo i bez ikakvih problema, riješiti u samo nekoliko koraka.

Jedan od genijalnih trikova za uklanjanje nakupljenih mucica na vašoj odjeći jest korištenje jednokratne britvice. Majicu, hlače ili vestu stavite na stol, dobro izravnajte itebritvicom lagano prolazite po površini. Nakupljene mucice će otpadati same od sebe, a na kraju na vesti neće više ostati nijedna. Na isti takav način možete se riješiti i dosadnih mucica na kaputima, kostimima, šalovima ili rukavicama.

Osim jednokratnom britvicom, mucice na odjeći možete ukloniti i pomoću obične spužvice za suđe. Zanima vas kako? Iako na prvi pogled odjeća i spužva za pranje posuđa ne idu zajedno, to nije slučaj ako govorimo o uklanjanju mucica na pamučnoj ili vunenoj odjeći. Grubljom stranom spužve lagano prelazite preko nakupljenih mucica koje bi se trebale 'uhvatiti' na grubu teksturu.

Osim britvice i spužvice za pranje suđa, još jedan zanimljiv trik za uklanjanje nastalih mucica na odjeći je i kamen za pete. Grubi dio kamena zapravo je savršena 'udica' na koju će se nakupljena vlakna lako 'zakačiti' i tako nestati s odjeće, bez obzira na to je li riječ o vunenoj vesti ili hlačama od kostima. Nježnim pokretima lagano prelazite preko odjeće koju planirate 'očistiti', a mucice će se zbog teksture uhvatiti za kamen.

Foto: iStock, Pexels

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. ožujak 2024 19:31