Uradi sam

VIDEO Simpatični kućni vrt u šalicama

Savršen projekt kojim možete uljepšati svoj dom ovog vikenda preslatki je mali vrt u ukrasnim šalicama koji možete objesiti na zid i tako stvoriti lijepi kutak u kuhinji. Za ovakav pothvat savršene su biljke sukulente ili mali kaktusi kojima ne treba mnogo da bi dugo izgledali lijepo. Odvojite sat ili dva za izradu ovog simpatičnog vrta kojim ćete unijeti malo prirode u svoj životni prostor. U videu pogledajte kako ga bez puno muke izraditi, a u nastavku se nalazi opis postupka. Dobru zabavu!

Potreban materijal

drvena daska (na primjeru - 18 x 60 cm)
boja po želji
kist
metar
olovka
bušilica
vijci
3 kukice za vješanje odjeće s vijcima
2 vijka s kukom - okom
žica
1 kukica za vješanje slika s čavlićima
3 šalice
zemlja i kamenčići
biljke
voda

Postupak

Obojite dasku u željenu boju i to u dva sloja i pustite da se dobro osuši.

Pomoću metra izmjerite gdje ćete pričvrstiti kukice i olovkom obilježite ravnomjerno udaljene točke. Izmjerite od bočnih rubova daske po 12 cm, a potom podijelite središnji dio na dva jednaka dijela.

Neka vaše oznake budu otprilike 2 cm od gornjeg ruba daske. Bušilicom izbušite rupe i postavite tri kukice.

Na stražnjoj strani daske izmjerite 5 cm od vrha daske i 7,5 cm s bočnih strana. Na svakoj strani izbušite male rupe i u njih pričvrstite vijak s kukom okom. Provucite žicu kroz oba vijka prvo jednom, a potom i drugi put motajući drugu nit oko prve kako biste ju učvrstili. Žica mora biti pričvršćena tako da kada bude nategnuta doseže otprilike do pola gornjeg dijela daske. Na zidu gdje želite postaviti dasku pričvrstite kukicu za vješanje slika i objesite osnovu svog vrta. Stavite malo zemlje u šalice i smjestite biljke u zemlju.

Budući da će šalice biti nakošene kada budu obješene potrebno je napuniti samo tri četvrtine šalice zemljom i kamenjem.

Očistite suvišnu zemlju sa sukulente kako bi dobro sjela u šalicu. Površinu zemlje prekrijte kamenčićima koje ćete smjestiti oko biljaka. Ispod lišća našpricajte vodom zemlju.

Zemlja mora biti vlažna, ali ne i natopljena. Tek kada se zemlja isuši potrebno ju je ponovno navlažiti. Na obješenu dasku smjestite šalice s biljkama i uživajte u dobro obavljenom poslu!



UKRASNO ZELENILO Šarmantne biljčice kojima nećete moći odoliti!

Izvor: Apartment Therapy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:02