Uradi sam

VIDEO Slatke teglice za cvijeće

Veselja u našim životima nikada dovoljno, a izgled našeg prostora znatno utječe na to kako se osjećamo i koliko nam je ugodno. Kako bismo uspješno stvorili vedar i veselo uređen dom, možemo se poslužiti različitim sitnim detaljima koji će nam mamiti osmijeh na lice kad god ih ugledamo, posebno kad je riječ o predmetima koji nas podsjećaju na djetinjstvo. Dodavanjem proljetnih boja također ne možete pogriješiti, a odličan su primjer šarene teglice za cvijeće u obliku životinja, nastale recikliranjem plastičnih boca!

Pogledajte video!

Slatke životinjice od plastike lako je napraviti pa njihova izrada predstavlja odličnu aktivnost kojom možete zabaviti svoje klince, a vaše će biljke postati još ljepši ukras u domu.

Potreban materijal

plastična boca ravne površine
crni marker
ružičasti marker
škare
krpica
akrilne boje (žuta za mačku)
spužvasti kist
biljke

Postupak

Na plastičnoj boci markerom iscrtajte gornji rub buduće teglice i nemojte zaboraviti nacrtati uši vaše životinjice. Škarama odrežite gornji dio boce i uklonite višak plastike te poravnajte rubove. Uklonite tragove markera krpicom i prebrišite teglicu.

Odabranom bojom prebojite cijelu površinu i pustite da se osuši te ponovite postupak kako bi cijela površina bila ujednačena.

Kada se sve dobro osuši ružičastim markerom iscrtajte trokutiće u ušima te nosić na licu.

Crnim markerom dodajte oči, usta i brkove i dobili ste simpatičan lik mačke!

U nastalu ukrasnu teglicu stavite postojeći spremnik sa zemljom i cijećem i gotovi ste!


Izvor: Good Housekeeping

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 17:04