Kamo za vikend

VIDEO: TOP PONUDA S BUVLJAKA Pogledajte kako opremiti dom na nedjeljnom Hreliću!

Koliko smo samo puta već čuli tu famoznu riječ recesija? Utjecala je na sva područja života pa tako i na stanovanje te izazvala porast fenomena DIY, tj. uradi sam kućnih projekata, recikliranja i korištenja starog. Recikliranje, inovacija i originalnost recept su za postizanje popularnog retro, vintage, low cost, low budget, budget-friendly, do it yourself… uređenja interijera.

Puno je jednostavnih termina koji savršeno opisuju najpovoljniji, ali vrlo efektan stil koji je unatrag sedam, osam godina postao iznimno popularan ne samo među kreativcima i vlasnicima stanova ili kuća, nego i među dizajnerima i arhitektima. Zašto? Jer je on odgovor na sve financijske dileme s kojima se danas susrećemo.

Od paleta, sanduka i odbačenog i korištenog drva te namještaja mogu se izraditi brojni novi komadi, pa čak i ako netko nije talentiran, detaljne upute lako se mogu pronaći na internetu. Na zidove se mogu objesiti dekorativni tanjuri, “umjetnička djela” mogu nositi potpis samih vlasnika. Tu su i razni predmeti i materijali s otpada koji se također mogu iskoristiti i prenamijeniti, poput automobilskih guma, starih cijevi ili pojedinih djelova namještaja…

Ukratko, riječ je o dizajnu koji si svi mogu priuštiti. To što je povoljan, ne znači da je nekvalitetan, površan ili sramotan.

No, sigurno se pitate kako doći do svih tih zanimljivih korištenih predmeta? Ništa lakše. Prošli smo vikend odlučili za vas posjetiti zagrebački sajam rabljene robe, popularni Hrelić, istražiti što sve nudi i po kojim cijenama.

Sajam je bio prepun ljudi, ne samo zbog lijepog vremena koje je konačno nagradilo stanovnike metropole, nego i zbog odlične i uvijek atraktivne ponude. Naime, na Hreliću po vrlo prihvatljivim cijenama možete kupiti rabljenu odjeću, obuću, opremiti stan, apartman ili kuću, i uz to se dobro zabaviti.

Riječ je o jednom od zabavnijih mjesta u gradu na koje možete skoknuti svaku nedjelju ujutro (ako nema kiše ili snijega) i provesti nezaboravno vikend prijepodne kojeg ćete se rado sjećati, a ako se pritom još volite i cjenkati, onda je Hrelić prava poslastica (koja se ne propušta).

Brojni su koji u rano jutro pakiraju svoje stvari i dolaze na Hrelić, neki već i u tri sata, u nadi da će prodati ili kupiti stvari prikupljene na tavanu ili u podrumu te nešto i zaradili. Neki na Hrelić dolaze iz zabave, dok je drugima Hrelić način života, što nam je potvrdila gospođa koje je tu već 30 godina svake nedjelje.

Hrelić je prije 40 godina kao najveći zagrebački sajam rabljene robe iz Heinzelove ulice preselio u blizinu gradskog deponija, na današnju lokaciju, Jakuševac. Danas je dio gradske kulture i njezin fenomen na kojem ne kupuju samo oni koji nemaju novca, nego i oni dubljeg džepa.

Mi smo se uputili na Hrelić zato što upravo ondje obožavamo kupovati i tu smo ljubav prema pronalaženju zanimljivih predmeta za opremanje doma željeli podijeliti s vama. Nismo eksperti niti lovci na starine, ali i kao potpuni laici odlično smo se zabavili i za vrlo malo novca, samo 110 kuna, kupili različite genijalne predmete za dom. Da bi izlet bio zanimljiviji, u posjet Hreliću smo pozvali i kolegu Zvonimira Pelka koji je totalni maher kad je u pitanju cjenkanje, ali i dobra zabava.

Što smo sve kupili, kako se cjenkati i što očekivati, doznajte u našem prvom videu. Ovo je tek početak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:24