LIJEPO I KORISNO

Zašto biste trebali staviti limun u vazu s cvijećem?

Ljeto nas inspirira na sve moguće načine, a posebno za dekoracije u domu. Najbolje je kada naiđemo na one koje su i lijepe i korisne. Limuni u vazi sa svježim buketom cvijeća su definitivno jedna od tih dekoracija.

Buket rezanog cvijeća osvježit će i onaj najtamniji i najbezličniji prostor. U to ste se zasigurno već uvjerili. Jednostavno ne možemo zamisliti ove ljetne dane bez prirodnog šarenila, svježeg mirisa cvijeća i tog predivnog osjećaja koji donosi sa sobom.

Postoje mnogi trikovi koji produljuju život rezanom cvijeću, a ovaj s limunom je idealan za ove ljetne dane jer će unijeti još jednu boju u vaš interijer - boju sunca.

Zašto limun?

Limunov sok može produljiti život rezanom cvijeću čak i do tjedan dana. U običnoj vodi lako se stvore bakterije, dok kiselost limunovog soka sprječavaa njihovo brzo stvaranje. Osim toga, pomaže vodi da jednostavnije ulazi kroz pore na stabljikama cvijeta i oprskrbljava ih, osim vodom, hranjivim tvarima. Što se hranjivih tvari tiče, uz limunov sok dobro je dodati i žličicu šećera.

Kako staviti limun u vazu?

U vazu ulijte toplu vodu iz slavine ili, još bolje, toplu destiliranu vodu. Dodajte jedan iscjeđeni limun i jedan ili dva limuna (ovisno o veličini vaze) narezana na kriške. Dodajte žlicu šećera, a zatim unutra stavite svoj buket cvijeća.

Postoji još nekoliko odličnih savjeta za produljiti život rezanom cvijeću, a možete ih pronaći ovdje.

Izvor: hunker

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:12