STVARI KOJE TREBATE IZBJEGAVATI

Znate li u čemu griješite? Ovo su najčešće pogreške kod uređenja kupaonice

Uređenje kupaonice nikad nije jednostavan zadatak!

Uređenje ili renoviranje bilo koje prostorije u našem domu, bez obzira na to je li riječ o dnevnom boravku, kuhinji, blagovaonici ili kupaonici, nije nimalo jednostavan zadatak, pogotovo ako prilikom uređenja raspolažemo s ograničenim budžetom. Ipak, mnogi od nas redovno ponavljamo jedno te iste greške, evo o kojim greškama je riječ...

Foto: Vodotehnika pločice CSA_OXIDART_Hexagon_Silver

1. Zanemarujemo elemente za pohranu stvari

Nedovoljno elemenata za pohranu stvari jedna je od najvećih (i najčešćih!) pogrešaka kad je riječ o uređenju kupaonice. Naime, svaki dizajner interijera složit će se s time da odgovarajući elementi za pohranu stvari u kupaonici čine veliku razliku te pridonose čitavoj funkcionalnosti prostorije. Ugradnja multifunkcionalnih zidnih ormarića, polica u tuš kabini ili eventualno iznad kade idealno su rješenje za stvaranje 'dodatnog' prostora u kupaonici.

Foto: Vodotehnika mješalica Flli.Frattini_Lavabo

2. Biramo pogrešne boje za zidove

Sigurno već jako dobro znate da odgovarajuće boje na zidovima mogu pridonijeti čitavom uređenju interijera. Upravo zbog toga, jedna od najčešćih grešaka je upravo biranje pogrešnih nijansi, kako za zidove kupaonice, tako i za elemente. Pa je tako za kupaonice manje kvadrature uvijek bolje birati svijetle boje zidova, dok su za veće kupaonice dobre i tamnije nijanse.

Foto: Vodotehnika pločice, CSA_OXIDART_Silver60120

3. Odlučujemo se za neprikladnu rasvjetu

Kao još jednu od najčešćih pogrešaka pri uređenju kupaonice bez obzira na to je li riječ o većoj ili kupaonici manje kvadrature, dizajneri interijera ističu i neprikladnu rasvjetu. Naime, oni smatraju da ne postoji ništa gore od loše osvijetljene kupaonice, a mi se u potpunosti slažemo s njima! Kako biste izbjegli ovaj problem, kod uređenja kupaonice i izbora svjetlosti pokušajte kombinirati više različitih izvora rasvjete. Ovdje uistinu možete eksperimentirati i dati mašti na volju - ne možete pogriješiti, bitno je jedino da ne pretjerate s previše različitih detalja ili elemenata koji se međusobno ne uklapaju.

Foto: Vodotehnika pločice Dakota_amb_6_alta_Avana

4. Ne vodimo računa o dimenzijama

Prilikom opremanja kupaonice vrlo česta greška jest odabir neodgovarajućih sanitarnih elemenata. Mnogi od nas razmišljaju o dizajnu, željenom brendu ili nestručnim sugestijama trgovaca koji nas pokušavaju uvjeriti da kupimo elemente za kupaonicu koji su trenutno u modi. Ipak, umjesto toga, važno je da vodimo računa o dimenzijama sanitarija koje nabavljamo - važno je da odgovaraju našoj kupaonici, njezinoj kvadraturi, ali i samom izgledu. Funkcionalnost bi uvijek trebala biti na prvom mjestu, a to će ujedno pridonijeti estetici kupaonice.

Foto: Vodotehnika

Izdvajamo

Iz drugih medija