INTERIJERSKI KUTAK

Svi žele piti kavu uz razlistani zid

Čim su ugledali tapetu, vlasnici su znali da će se fantastično uklopiti u interijer njihova kafića u zagrebačkim Šestinama. Okružen zelenilom i mirom, NPU Caffe postao je novo omiljeno mjesto Zagrepčana.

Ljubitelji tapeta došli su na svoje. Te divne zidne obloge preplavile su domove, trgovine, ali i ugostiteljske objekte kojima je, uz dobre ponude na meniju, jednako važno i uređenje njihova prostora. Dodamo li tome da su šumski i botanički motivi već mjesecima glavne zvijezde interijera, gdje god krenemo nailazimo na kutke kao stvorene za našu rubriku u kojoj predstavljamo fantastične primjere unošenja prirode u interijer.

U zagrebačkim Šestinama nedavno smo tako naišli na Non Plus Ultra caffe, mirno i pitomo mjesto kao stvoreno za ljubitelje prirode i boravka izvan gradske vreve. Kako bi interijer odgovarao okolini, ovdje se pozornost pridavala svakom detalju, o čemu nas je više informirala vlasnica Ivana. U suradnji sa suprugom Markom, ona je u lipnju ove godine ponosno otvorila kafić koji odiše ljepotom prirode.


- Zahvaljujući dugogodišnjem življenju u inozemstvu, konstantnom praćenju trendova i investiranju u ostale uspješne građevinske zahvate, primijetili smo da Zagrebu nedostaju tihi i intimni mali dnevni prostori izvan samog centra. Idealnu lokaciju pronašli smo ovdje, u podsljemenskoj zoni, tik uz rekreativne planinarske i pješačke staze. Uz divan interijer, NPU caffe pruža i osunčan i prozračan eksterijer s dječjim igralištem. No, vratimo se predmetu našeg interesa - "razlistanoj" tapeti koja im je, govore nam vlasnici, jedan od omiljenih detalja.

Uz zidnu ljepoticu, biljke pronalazimo u svakom kutku ovog šarmantnog kafića.



- Čim smo ju ugledali, lako smo ju vizualizirali u ovom prostoru i shvatili da ovdje jednostavno mora biti - s osmijehom prepričava Ivana i dodaje da je veliki stol koji se ispred nje nalazi često omiljeni kutak za veća društvanca koja pristižu u njihov kafić. Primjećujemo pritom i da je izuzetno fotogenična, na što Ivana dodaje kako upravo taj zid nerijetko posluži i kao kulisa za fotografiranje i obilježavanje sretnih i opuštenih trenutaka u njihovu prostoru. Uz zidnu ljepoticu, biljke pronalazimo gdje god da pogledamo - smještene u vazama na stolovima, posađene u visećim teglicama, ali i na terasi - čini se da su zeleni stanovnici ovdje zaista pronašli svoje sretno mjesto.

No, za dojam prozračnosti kojim ovaj prostor odiše uz biljke je zaslužan i pomno biran namještaj. - Klasični drveni komadi, raspareni stolci, luster, ali i mnogi detalji, zamišljeni su kao elementi koji zajedno čine toplu atmosferu, no ne gušeći pritom prostor - objašnjavaju vlasnici. Njihova zamisao, odabir namještaja i detalja, ali i ponuda samog kafića očito su se svidjeli mnogima. Naime, Non Plus Ultra caffe gotovo svakim danom dobiva svoje nove goste - obitelji, prijatelji, zaljubljeni parovi i sljemenski kreativci, svatko u ovom zelenom zagrebačkom kutku pronalazi svoje trenutke mira i opuštenosti.

Foto: Marko Todorov, Neja Markičević / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 09:26