JONATHAN NACKSTRAND AFP
ŠTO JE SAD OVO?

BAČENA SJENA SUMNJE NA POTEZ KOJI ĆEMO DUGO SLAVITI! 'Gol za hrvatsku pobjedu je neregularan!' O čemu se radi: 'Ne razumijem kako su to dopustili'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. siječanj 2020. 23:01

Nakon povijesne pobjede hrvatskih rukometaša nad Norveškom u polufinalu Europskog prvenstva švedski su mediji prenijeli izjavu člana stožera norveške reprezentacije koji tvrdi da je pobjednički pogodak Željka Muse bio neregularan. I čini se da je bio - u pravu.

Kent-Harry Andersson je švedski stručnjak koji od 2013. godine radi za norvešku nacionalnu vrstu kao pomoćni trener.

"Musa je ušao u šesterac kako bi zaobišao Sandera Sagosena prije nego što je dobio loptu za presudni zgoditak", izjavio je Andersson, a njegovu je poruku prenio švedski Sportbladet.

"Ne razumijem kako su to suci dopustili, bili su blizu situacije i vidjeli su sve. Morali su poništiti taj gol jer je neregularan"

Međutim, na snimci se jasno vidi kako španjolski sudački dvojac gleda u Igora Karačića koji je u tom trenutku vodio loptu, a Musino su ulaženje u vratarov prostor previdjeli.

Screenshot

"Ako i nisu uočili sporni trenutak, mogli su pregledati ponovljenu snimku te nakon toga donijeti odluku. Ne razumijem to."

Vrijeme za žalbu je prošlo tako da Norvežani više ne mogu reagirati zbog navedenog propusta.

Kako god bilo, Hrvatska u nedjelju igra finale protiv reprezentacije Španjolske u 16:30 h za jedini trofej koji joj nedostaje - naslov europskog prvaka.

Linker
03. prosinac 2021 06:13