K1 i Boks

Fury reagirao na otkazani meč protiv Jakea Paula: ‘Tužan sam i razočaran‘

Tommy Fury

 Nick Potts/PA Images/Profimedia
Polubrat Tysona Furyja naišao je na neočekivane probleme zbog kojih je meč otkazan

Najavljivao je Jake Paul kako nije raspoložen za raznorazne komplikacije i ‘‘igrice‘‘ s Tommyjem Furyjem te je prijetio otkazivanjem borbe.

Dvojica ‘‘celebrity‘‘ boksača trebali su se obračunati 6. kolovoza (osmi mjesec) u Madison Square Gardenu, ali problemi su nastali onog trenutka kad se ispostavilo da Tommy Fury ima zabranu ulaska u SAD.

Povezanost obitelji Fury s osuđenim kriminalcem Daniel Kinahanom stvara probleme Tommyju, a iako polubrat Tysona Furyja tvrdi da će sve biti rješeno u dogovoru s ambasadom, Jake Paul je otkazao taj meč i okreće se novim izazovima.

Hasim Rahman Jr. trebao biti biti novi protivnik Jakea Paula, a datum bi trebao ostati isti. Paul nije htio potvrditi te navode, ali Sports Illustrated došao je do informacija o protivniku.

Radi se o 31-godišnjaku s profesionalnim boksačkim omjerom 12-1. Sin bivšeg svjetskog prvaka Hasima Rahmana na papiru je najteži Paulov protivnik do sada, ali treba napomenuti kako se radi o boksaču koji je više puta zajedno trenirao s Paulom i zapravo su u dobrim odnosima. Tu su se već pojavile špekulacije kako će Hasim Rahman Jr. zapravo pokupiti dobar novac za poraz od ‘‘YouTubera‘‘.

No vratimo se na Tommyja Furyja. Mladi Britanac silno je razočaran otkazivanjem ovog meča i na putem Instagrama je podijelio svoje razočaranje.

‘‘Tužan sam i razočaran zbog problema koji su nastali s ulaskom u SAD. Ovo je nešto što moj tim i ja nismo mogli predvidjeti. Situacija je ostavljena mojim odvjetnicima, zato što se radi o ozbiljnom problemu koji treba što prije riješiti. Vjerujem da će se ovaj meč ipak dogoditi onda kad problemi budu uklonjeni. Želim razjasniti da sam spreman boriti se u neutralnoj državi unutar koje obojica možemo nastupati. To može biti bilo kada, bilo gdje.‘‘, objasnio je Tommy.

image

Instagram story Tommyja Furyja

Instagram (tommy Fury)

Teško će Jake Paul pristati na novo ugovaranje meča s Tommyjem, s obzirom da je ovaj meč ugovoren i krajem prošle godine, a Tommy je tada otkazao svoj nastup zbog ozljede.

Ariel Helwani prije više od tjedan dana naveo je kako ovaj meč počinje ličiti na boksačku verziju meča između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona. Dvojica MMA boraca pet puta su ugovarali meč koji se na kraju nikada nije održao. UFC-ov velteraš Michael Chiesa osvrnuo se na Helwanijev usporedbu.

‘‘Slažem se. Jedina je razlika u tome da su Khabib i Tony elitni borci. Ova dvojica su užasni.‘‘

Linker
19. travanj 2024 01:01