K1 i Boks

Napokon potvrđen datum velikog revanša: Usyk i Joshua ponovno će ukrstiti rukavice na ljeto

Anthony Joshua i Oleksandr Usyk

 Screenshot (youtube, Skysports Boxing)
Vidjet ćemo hoće li Joshua ovog puta naći neko rješenje za Usyka

Teškaški obračun između Oleksandera Usyka i Anthonyja Joshue napokon je dobio definitivan datum. Ovaj veliki revanš održat će se 20. kolovoza (osmi mjesec) u Jeddahu, u Saudijskoj Arabiji.

Usyk je posljednjih mjeseci pružao pomoć svojim Ukrajincima koja im je trenutno potrebnija nego ikad, te je to glavni razlog zbog kojeg se nije znalo kada i gdje će se održati ovaj spektakl nakon što je Joshua aktivirao klauzulu o instantnom revanšu.

U njihovoj međusobno prvoj borbi Usyk je slavio jednoglasnom sudačkom odlukom te osvojio WBA, IBF, WBO i IBO pojaseve u teškoj kategoriji. Prije poraza od Usyka, Joshua je pobijedio u revanšu protiv Andyja Ruiza i Kubrata Puleva.

Ako shvatimo ozbiljno i doslovno Furyjevo umirovljenje od profesionalnog boksa, Joshua je u ovom trenutku najbolji britanski boksač. Ovaj 32-godišnji teškaš je u svojoj karijeri ostvario omjer od 24 pobjede, od čega su čak 22 nokautom, te dva poraza.

Oleksandr Usyk je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri. U svom debiju u teškoj kategoriji pobijedio je Dereka Chisoru jednoglasnom sudačkom odlukom, nakon čega je dobio priliku te je pobijedio Joshuu nakon 12 rundi.

Ukoliko Joshua ovog puta pronađe rješenje za Usyka, sigurno ćemo gledati i trilogiju. Međutim, to će mu biti vrlo težak zadatak pogotovo ako pogledamo njihov prvi susret i tehničku superiornost ukrajinskog boksača.

Linker
23. travanj 2024 09:37