Ostalo

Velikom prijateljstvu došao kraj? Artem Lobov tuži Conora McGregora i potražuje ogroman iznos

Artem Lobov i Conor McGregor

 Instagram (artem Lobov)
Nekoć jako blizak prijatelj Conora McGregora smatra da je prevaren i oštećen za višemilijunski iznos

Veliki uspjeh postigao je Conor McGregor nakon što je u devetom mjesecu 2018. godine na tržište pustio svoj ‘‘Proper 12‘‘ viski. Distribucija viskija brzo se proširila cijelim svijetom, na najveća svjetska tržišta.

McGregor i njegovi poslovni partneri prošle godine prodali su većinski udio u kompaniji, a posao je navodno bio vrijedan oko 600 milijuna dolara. Veliki je to profit za Conora McGregora, ali irska MMA zvijezda morat će na sud zbog navodne ‘‘krađe ideje‘‘.

Vjerovali ili ne, njegov dugogodišnji prijatelj i timski kolega Artem Lobov planira pokrenuti tužbu protiv McGregora. Zapravo smo vam još početkom osmog mjeseca prenijeli Artemove izjave za TalkSport, a podsjećamo vas na neke od njih.

‘‘Jedna od glavnih priča moje knjige bit će priča o Proper 12 viskiju. Malo ljudi to zna, ali to je zapravo moja ideja. Ja sam osoba koja je došla s idejom da pravimo Conorov viski. Srećom za mene, dok sam studirao, radio sam u kafiću unutar Radisson hotela i imao sam prijatelja koji je radio sa mnom. Bili smo 18-godišnjaci, a ja sam taj posao kasnije napustio. Ivan je nastavio raditi, a kasnije me povezao s čovjek poznatim kao Niall of Classic Drinks, a radi se o jednoj od vodećih irskih kompanija kad je u pitanju distribucija pića. Niall se pristao upoznati sa mnom i bio je jako darežljiv s korisnim informacijama. Nakon toga sam išao po brojnim viski destilerijama, obavio sam istraživanja i sjajan smo posao sklopili.‘‘, započeo je Lobov.

‘‘Onda kada je sve bilo spremno, otišao sam do Conora i rekao mu: ‘Conore, imam posao spreman za tebe. Ovo će biti posao vrijedan milijardu dolara, bez šale‘. Ne znam je li me tada ozbiljno shvatio ili ne. Tada sam prezentirao svoju ideju Audieu Attaru i ostatku tima iz Paradigm Sports Managementa i započeli smo s realizacijom. Nastavili smo raditi i kao što vidite, to je polučilo ogroman uspjeh. Stvarno sam sretan što sam bio dio toga.‘‘, dodao je Artem.

Tada smo napisali kako nema sumnje da se Conor pobrinuo da i Lobov dobije ‘‘dio kolača‘‘, ali čini se Lobov nije dobio nikakve zasluge ili nije zadovoljan onim što je eventualno dobio. Umirovljeni MMA borac potražuje pet posto profita od prodaje u iznosu od 600 milijuna dolara. Nije točno definirano potražuje li Lobov 5 posto iznosa od ukupne vrijednosti prodaje ili pet posto od samog profita. Prema nekim procjenama, McGregor je ostvario profit od 150 milijuna dolara prodajom svog udjela. U slučaju da Lobov potražuje pet posto tog iznosa, radi se o 7,5 milijuna dolara. Ukoliko Lobov želi pet posto ukupne vrijednosti prodaje, tada se radi o iznosu od 30 milijuna dolara. U oba slučaja, radi se o pozamašnim svotama.

‘‘Moj klijent (Lobov) je umirovljeni profesionalni borac s titulom magistra financija i tržišta kapitala, a stekao ju je na DCU-u (Dublin City University). Pokrenuli smo postupak na Visokom sudu u njegovo ime kako bismo došli do nagodbe s gospodinom McGregorom u vezi njegovog viskija ‘Proper No. Twelve‘. Moj klijent inicijalni je tvorac i suosnivač koncepta za pokretanje tog brenda povezanog s McGregorom. Ovo je sada sudski predmet i nećemo iznositi dodatne detalje.‘‘, rekao je Dermot McNamara, a Conorovi pravni zastupnici dali su jako kratko priopćenje.

‘‘‘Proper No. Twelve Irish Whiskey‘ stvoren je, razvijan, brendiran i neumorno promoviran od strane Conora McGregora.‘‘

Artem Lobov ranije ove godine izjavio je da mu je Conor nudio jedan milijun dolara, ali Lobov je tu ponudu odbio i nada se puno većem iznosu.

‘‘Conor mi je ponudio jedan mlijun dolara, ali odbio sam. Nisam prihvatio ponudu. Znate, kroz svoju karijeru pomagao sam Conoru i u trening kampovima. On mi je htio platiti i za tu pomoć, ali nikad nisam uzeo novac od njega.‘‘, rekao je Lobov.

McGregor i Lobov nekoć su bili prijatelji, gotovo pa ‘‘braća‘‘. Nerazdvojni dvojac godinama je zajedno trenirao, a sjećamo se svi da je McGregor napravio i pravi kaos 2018. godine zbog napada Khabibovog tima na Artema Lobova.

Conor je sa svojim timom tada napao autobus pun UFC-ovih boraca, ali meta mu je bio Khabib Nurmagomedov. Bio je to jedan od težih incidenata povezan s UFC-om i njihovim borcima, a McGregor je sve napravio zbog Artema Lobova. Ipak. čini se da je prijateljstvo puklo kad je veliki novac ušao u igru, a tko u ovoj priči govori istinu, Lobov ili Conor, ostavljamo nadležnom sudu da presudi.

Linker
15. travanj 2024 22:14