Regija

Hrgoviću ponuđen meč karijere: Pobjeda ga vodi do Joshue ili Furyja, no vremena za odluku ponestaje!

Filip Hrgović
 ALEN MEDJIC/CROPIX
‘Tko god pobijedi, njegov će se život zauvijek promijeniti...‘

Jedan od najboljih teškaša svijeta, Amerikanac Michael Hunter (19-1-1), preko društvenih je mreža otkrio kako je IBF organizacija naredila da u meču za prvog izazivača mora boksati protiv Filipa Hrgovića (12-0).

Hunter, koji je inače četvrti izazivač s IBF-ove ljestvice, trebao se boriti s drugoplasiranim sunarodnjakom Charlesom Martinom, no taj je meč otkazan zbog ozljede bivšeg svjetskog prvaka.

Hrgović je prema IBF-u rangiran jedno mjesto iza Huntera, a prema informacijama kojima raspolaže ugledni boksački portal BoxingScene, njih dvojica moraju do 26. veljače kontaktirati IBF i prihvatiti borbu. Hunter tvrdi da je to već napravio.

Datum predviđen za ovaj okršaj u ovim trenucima još uvijek nije poznat..

"Hrgović predstavlja nekakav izazov, ali ja ću biti taj koji će nametnuti pritisak. Veći sam ja izazov za njega, nego on za mene. On se još nije borio s nekim mog kalibra i to je činjenica. Napuhali su ga i mislim da je ovo još prerano za njega. Bilo bi mu bolje da se bori s Martinom Bakoleom, s nekim koga sam ja već pobijedio, ali htio je mene. Nikakav pritisak nije na meni. Pripazi što želiš. Dobit će sve što mu mogu ponuditi. On je sad na mom putu i tko god pobijedi njegov će se život zauvijek promijeniti", rekao je Hunter u razgovoru za Boxing Scene.

Dođe li do ovoga meča, pobjednik bi postao prvi izazivač za IBF-ovog prvaka Anthonyja Joshuu. No, dogovori li Joshua stvarno onaj spektakularni okršaj s Tysonom Furyjem, možda bi uspješnijeg od Hrgovića i Huntera dočekao i 'Kralj Cigana'. No, tu još postoji nekoliko kombinacija, između ostalog, 'AJ' i Fury namjeravaju odraditi dva meča što znači da bi se IBF-ov izazivač mogao načekati.

Hrgović je, podsjetimo, još tamo nakon pobjede nad Rydellom Bookerom kao jednog od idućih protivnika poželio upravo Huntera, a čak je nedavno i Eddie Hearn javno rekao kako je taj meč ponuđen američkom teškašu, no do dogovora tada nije došlo.

Linker
17. travanj 2024 08:21