Regija

Loše vijesti iz Rotterdama: Antonio Plazibat nakon bespoštedne borbe ostao bez velikog finala

Antonio Plazibat
 screenshot
Francuski udarač u novom se atraktivnom dvoboju osvetio hrvatskom teškašu

Sjajnih 12 minuta, budući da nakon tri runde suci nisu mogli donijeti odluku o pobjedniku, odradili su Antonio Plazibat i Nordine Mahiedine u polufinalu Glory 76 teškaškog turnira. U vrlo neizvjesnoj borbi prepunoj akcije, sudačka odluka otišla je ipak na stranu francuskog borca, koji se osvetio Plazibatu za poraz s početka 2019. godine te je osigurao svoje mjesto u finalu turnira.

Plazibat je odmah na početku meča napao, ali Mahiedine nije dužan. Akcija je od početka žestoka i već nakon 20 sekundi došla je serija Mahiedinea, koju Francuz završava low kickom te je Plazibat na podu i dolazi do prvog brojanja. Vratio se Plazibat odmah u meč bez većih problema, no na kraju se pokazalo kako je to brojanje bilo presudno.

Šokirao je taj početak hrvatskog borca, koji je i dalje agresivan, ali puno oprezniji nego na početku. Ulaskom u posljednju minutu Mahiedine pogađa seriju u tijelo, nakon čega se Plazibat povlači i Nordine je sad ofenzivniji. Ipak, posljednjih pola minute pripada Antoniju koji pokušava svime što ima i dobro zatvara rundu, koju je zbog onog brojanja i boljeg izbora udaraca Francuza ipak izgubio. Nažalost, zbog brojanja je rezultat runde bio 10-8.

Dobar ulazak Plazibata u drugu rundu, no Francuz nakon jednog napada ponovno dobro kontrira. Ipak agresivniji je Antonio i konstantno traži akciju, što je svakako pozitivno. Pasivniji je puno Mahiedine, što Plazibatu svakako odgovora, no kad napada, onda Nordine napada u jako dobrim serijama. Nekoliko odličnih pogodaka Plazibata na ulasku u posljednju minutu ove runde te je u ove tri minute sve izgledalo puno bolje. Pokušao je Mahiedine high kickom, no dobro je to Plazibat blokirao. Dva suca dodijela su ovu rundu aktivnijem i konstantno agresivnom Plazibatu, a jedan sudac dodijelio ju je Mahiedineu.

Nastavlja Plazibat agresivno odmah na otvaranju treće runde te je Francuz konstantno uz konopce. No, njegove kontre i dalje izgledaju jako dobro. Sredinom runde borbe odlaze na sredinu ringa, gdje Francuz puno više pokušava nogama. Osim toga, ruke su mu sve niže i vidjelo se da je umorniji. Koristi to Plazibat za dobre pogotke, a kako se kraj runde približavao je bio sve agresivniji. Vrhunska dva krošea hrvatskog borca pred sam kraj runde i otvorena akcija do samog kraja gdje je i Mahiedine pogodio jedan odličan udarac. Plazibat je napravio dovoljno i otišlo se u dodatnu rundu.

Borci su dobili malo više odmora i spremni su krenuli u posljednje tri minute. Ponovno je Plazibat agresivniji, dok se Mahiedine pouzdao u kontre. Odabrao je Plazibat boksačke tehnike uz poneke low kickove i dobro je to izgledalo. Broj udaraca svakako je bio na njegovoj strani, no Mahiedinove su udarci bili itekako efektni i vidljivi. Otvorenija akcija krenula je malo prije ulaska u posljednju minutu, a nedugo nakon toga odlazi se na sredinu gdje dolazi do otvorene akcije. Tamo se Mahiedine bolje snalazi i udarcima odvodi Plazibata do konopaca, no odmah se Antonio vratio te je opet on onaj agresivniji. Neprestano je pokušavao i još jednom je sam kraj runde vrlo otvoren. Borba je to koja je na račun posljednje runde mogla otići na bilo koju stranu. Prema službenoj statistici, Plazibat je u posljednje tri minute pogodio 44, a njegov protivnik pet udaraca manje. Konstantan pritisak Plazibata nešto je što suci ne bi smjeli ignorirati, no vidjelo se da je nekoliko udaraca Mahiedinea ozbiljno Plazibat osjetio.

Nakon fenomenalnih 12 minuta, u kojima su borci opravdali apsolutno sve što se nakon njihovog prvog ogleda očekivalo, pobjeda je podijeljenom sudačkom odlukom otišla Nordineu Mahiedineu.

Mahiedine sad neće imati puno vremena za odmoriti se te ponovno krenuti sa zagrijavanjem, budući da je samo jedna borba do finalnog okršaja s Levijem Rigtersom. Nizozemac se u prvom polufinalu vrlo lako obračunao s Marcianom Bhagwandassom, kojeg je savladao prekidom pred kraj druge runde, no Surinamac u borbi nije pružio gotovo nikakav otpor.

Linker
12. travanj 2024 04:34