Regija

Stipe Brčić pred napad na Megdanov pojas: 'Ova borba je nešto više, a protivnik je odličan'

Roberto Soldić i Stipe Brčić
 Instagram
Veliki meč u petak je pred Stipom Brčićem, koji će pokušati zatvoriti godinu kao Megdanov prvak

Dan prije nego će njegov trening partner Antun Račić krenuti u obranu pojasa KSW prvaka bantam kategorije, onaj Megdanov napasti će Stipe Brčić. Tako će "Checkmate" ipak odraditi jednu borbu u 2020. godini, nakon što mu je propala obrana EMC naslova prvaka protiv Brada Katone. Naime, Stipe je obolio od COVID-19, a onda je zbog njemačkog lockdowna otkazana i cijela priredba koju je trebao predvoditi. Tako se umjesto Katone borio s virusom, a već ranije nam je otkrio da nije bilo lako.

"COVID me dobro složio, tako da punih tjedan dana nisam mogao funkcionirati. Srećom, uvijek se trudim biti u dobroj formi, tako da sam se brzo vratio na željenu razinu", rekao je Stipe, koji je svakako namjeravao boriti se, posebno jer je odradio najtemeljitije pripreme do sada:

"Želio sam nastupiti da mi ne bi 'propale' pripreme. Spremao sam se za meč protiv Brada Katone za obranu pojasa na EMC-u. Kondicijski sam se digao na razinu više jer je borba bila dogovorena na pet rundi. A i situacijski sam napredovao jer sam sparirao sa Soldićem, Račićem, Tibauom, Jacarezinhom i drugima. Nakon propalog meča imao sam nekoliko ponuda, ali je odluka pala na Megdan. Mislim da rade dobar posao, a i plus je jer se borim za pojas."

Protiv sebe će imati Mihaila Sirbua iz Rumunjske, iskusnog borca koji je do sada ostvario 14 pobjeda i sedam poraza, ali uz nastupe na višem europskom nivou. Za obojicu će ovo biti borba kojom mogu dobiti puno više od Megdanovog pojasa.

"Mihail Sirbu je izuzetno nezgodan borac, ima par dobrih specijalki u stojki, ali preferira rušenje i kontrolu u parteru uz ground n' pound. Zanimljiv je podatak da je do sada srušio i zadržao sve svoje protivnike. Ima jako dobru kontrolu i tu gradi svoju igru", otkrio je Brčić, prije nego što smo ga pitali namjerava li u Megdanu napraviti nešto više od samo ove borbe:

"Isključivo sam koncentriran na ovu borbu, to je borba za pojas protiv odličnog borca i trenutno mi je ovo 'nešto više'.

Neizbježno je na kraju pitanje o planovima za 2021. godinu. Borba protiv Katone bi mogla biti u planu, ali Stipe takve poslove prepušta ljudima čiji je to posao.

"To je više pitanje za mog Trenera Željka Sedlovskog koji zajedno s menadžerom Ivanom Dijakovićem dogovora borbe. Moj je posao trenirati i boriti se. Imam potpuno povjerenje u obojicu. Ne želim se igrati menadžera niti sam sebi biti trener!", otkrio je, dodavši još jednu poruku:

"Za kraj bi još svima zaželio čestit Božić i sretnu Novu godinu."

"Megdan Novih Pobednika" održava se u petak 18. prosinca u Sremskoj Mitrovici, a program započinje u 17 sati.

Linker
16. travanj 2024 20:03