UFC

Adesanya više nema problema s Jonom Jonesom: ‘Fan sam Jona Jonesa još od UFC 94 eventa‘

Israel Adesanya

 Screenshot (youtube, Impaulsive)
Prvak UFC-ove srednje kategorije dugo je bio u zavadi s jednim od najvećih boraca svih vremena

Israel Adesanya i Jon Jones već nekoliko godina ne skrivaju da postoji određeni animozitet među njima, a svojevremeno se šuškalo i o njihovom međusobnom obračunu. Nakon Jonesovog prelaska u tešku kategoriju, šanse su se dobrano smanjile kad je u pitanju njihov meč, ali animozitet se nastavio, uglavnom preko društvenih mreža.

Ipak, Jon Jones je ranije ove godine odlučio stati na kraj tenzijama i uputio je nekoliko lijepih riječi prema Adesanyi. Uoči samog posjeta Australiji, Jones je odradio intervju za sportingnews.com i na upit o trenutno najdražem UFC-ovom borcu, Jones je iznenadio odgovorom.

‘‘Mrzim što ovo moram priznati, ali Israel Adesanya je moj trenutno najdraži borac u UFC-u. On i ja nismo prijatelji, ali on je vjerojatno najzabavniji tip u organizaciji. Njegova saga s Alexom Pereirom vjerojatno je najzabavnija stvar unutar UFC-a u posljednjih nekoliko godina‘‘, izjavio je Jones.

Gostujući u podcastu Logana Paula, Adesanya je dobio priliku osvrnuti se na te Jonesove riječi, ali i općenito na gore spomenuti animozitet između njih dvojice. Čini se da je i Adesanya te stvari ostavio iza sebe.

‘‘Još po dolasku u UFC, osjećao sam kao da je on moj fan, ali u jednom trenutku kao da je usvojio stav: ‘Ah, evo još jednog koji privlači pažnju na sebe i uzima ju od mene‘. Ali dovoljno je prostora da svi zasjamo. To sam govorio i o Henryju Cejudu kad je pričao gluposti o meni. Mi čak nismo niti u istoj težinskoj kategoriji. Ne moraš mrziti ono što ja radim. Možemo se držati svoje putanje i obojica biti veliki.‘‘, započeo je ‘‘Izzy‘‘, a potom je priznao kako je i on fan Jona Jonesa, barem je nekoć bio.

‘‘Fan sam Jona Jonesa još otkako sam ga gledao na UFC 94 eventu (2009. godine). On se tada borio protiv Stephana Bonnara, pokoj mu duši. Vidio sam što je Jones napravio u tom meču i postao sam njegovim fanom. Kasnije je on rekao nešto poput ‘Rado bih se borio s Israelom‘, a ja sam se pitao zašto se on želi boriti sa mnom, nismo u istoj kategoriji. Ja sam mu tada uzvratio i došlo je do prepirke. Nakon mog meča s Paulom Costom, postojala je šansa za meč protiv Jonesa, ali ne znam što se dogodilo. Raspored, COVID, svašta nešto. Na kraju sam se borio protiv Jana (Blachowicza). Uglavnom, velikani prepoznaju velikane. Tako bih to sročio.‘‘, za kraj je rekao Adesanya, a čini se da između njega i Jonesa više nema ‘‘trzavica‘‘.

Tko zna, možda ih u budućnosti vidimo kako zajedno treniraju.

Linker
19. travanj 2024 11:32