UFC

Dana White i fanovi se slažu oko budućnosti Juniora Dos Santosa

Junior Dos Santos
 screenshot/YouTube
Četvrti poraz nokautom u nizu nanio je Junioru Dos Santosu na UFC 256 priredbi Ciryl Gane

Bivši prvak teške kategorije i jedan od najomiljenijih UFC boraca tome sve dublje. Junior Dos Santos došao je na UFC 256 priredbu u vrhunskoj kondicijskoj i fizičkoj spremi, no nije trebalo proći dugo vremena njegove borbe protiv Ciryla Ganea da bi se vidjelo kako on više nije isti borac kao kad je bio prvak. Ne čini se toliko da je izgubio brzinu ili snagu, problem je što u njegovim očima i pokretima više nema one borilačke gladi te potrebnog osjećaja za preživljavanje. Nismo vidjeli ono nešto što bi mu dalo dodatni poticaj da prezentira svoj maksimum.

No, poseban problem kod Juniora Dos Santosa je njegova sposobnost primanja udaraca ili brada, kako se kaže u borilačkim krugovima. Teški ratovi protiv Caina Velasqueza i Stipe Miočića odnijeli su svoj danak te "Cigano" više nije sposoban primiti ozbiljan udarac. Već kad ga je nokautirao Curtis Blaydes bilo je jasno kako on više nije u stanju odgovoriti na prave pogotke, a način na koji je poražen od Ciryla Ganea samo je to potvrdio. Naime, Dos Santosa je ozbiljno uzdrmao direkt koji se nije činio niti malo jak, nakon čega je Ganeu preostalo samo da završi posao. Četvrti poraz nokautom u nizu i sedmi ukupno ono je što se Dos Santosu dogodilo. I uistinu ga je ružno gledati, posebno nakon što kroz UFC-ov Embedded cijeli tjedan pratimo njegovo dobro raspoloženje i izjave o tome kako se oporavio te kako će doći do pobjede kojom će se još jednom usmjeriti prema napadu na titulu. A mnogima je jasno da o tome više ne smije niti sanjati.

Fanovi su nakon borbe došli do gotovo jednoglasnog mišljenja kako bi Junior Dos Santosa trebao prestati sam sebe zavaravati i priznati si da je njegova karijera došla u fazu kad si može dugoročno naštetiti zdravlju. Otac je malog djeteta i ima ispred sebe još puno toga što mora odraditi izvan Octagona. Može nastaviti zarađivati, no pitanje je koliko se to zapravo isplati. Vjerojatno je do sada u karijeri zaradio više nego dovoljno, a na račun svog imena i ugleda uvijek može doći do nekih primanja koja ne uvjetuju primanje udaraca.

S ovim mišljenjem složio se i Dana White, tako što je na konferenciji za medije rekao da bi Junior Dos Santos trebao razmislili što učiniti dalje sa svojom karijerom. No, čini se da posebno Brazilci imaju velikih problema s tim kad je potrebno stati na loptu i reći kako je njihova borilačka karijera gotova. Nadamo se da ga uskoro nećemo svrstavati u grupu s Andersonom Silvom, Renanom Baraom, Vitorom Belfortom ili Shogunom Ruom, borcima za koje je jasno da su trebali stati. A oni to još uvijek nisu odlučili napraviti.

Linker
19. travanj 2024 16:00