UFC

Francis Ngannou: ‘Moram ga eksplozivno nokautirati i podsjetiti ljude tko je pravi prvak‘

Francis Ngannou

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
Ambicije UFC-ovog prvaka teške kategorije pred prvu obranu titule su poprilično jasne

Francis Ngannou našao se i situaciji s kakvom se do sada nije susreo. Tek što je osvojio titulu prvaka, dočekao je poziciju autsajdera u svojoj prvoj obrani titule. Toliko uvjerljivo je do sada izgledao Ciryl Gane i stilski djeluje kao netko tko bi mogao kroz pet rundi odraditi taktiku unutar koje bi izbjegao Francisovu udaračku snagu. I sve je to dovelo do situacije da je putem uplata na njega, od autsajdera dogurao do favorita na kladionicama.

No, Francis je i dalje onaj čovjek koji udara nevjerojatnom snagom i energijom, a imat će 25 minuta za pogoditi svog bivšeg timskog kolegu nekom od bombi koje posjeduje i koje će biti spreman lansirati u što većem broju. Do tog bi trebala dovesti strategija, no on tvrdi da se ista neće previše razlikovati od one iz posljednje borbe.

"Imat ću gotovo istu strategiju kao protiv Stipe, uz nešto manje ofenzive. Ciryl nema hrvačku kvalitetu Stipe, ali svakako ću morati misliti na svoj svaki potez", rekao je Ngannou u UFC-ovom showu snimanom tijekom službenog vaganja, dodavši nešto o eventualnim tenzijama:

"Osobno nemam ništa protiv njega niti imamo ikakvih problema. Ne znam kakvo je njegovo mišljenje o ovoj situaciji, ali između njega i mene nema nikakvih tenzija."

Još je progovorio o tome gdje smatra da borba ne bi smjela otići, a gdje se osjeća najbolje. Tu je odgovorom pomalo iznenadio.

"Svugdje vidim svoju prednost. Budemo li hrvali, ostat će iznenađen, budemo li grapplali također će ostati iznenađen. Moja prognoza je da ću ga nokautirati unutar prve dvije runde", samopouzdano je rekao Francis, koji u borbu ulazi lakši nego u nekoliko posljednjih, očito s ciljem da bude spremniji na viši tempo borbe koja bi mogla potrajati pet rundi.

Nešto je dodao i nakon ceremonijalnog vaganja

"Vrlo je važno da obranim titulu i podsjetim ljude kako sam ja prvak. Zadržat ću titulu eksplozivnim nokautom", posljednje je što je Francis rekao pred borbu.

Ostalo što ima za reći morat će napraviti šakama i eventualno nogama. A protiv sebe ima borca koji ga u tome planira i itekako ima sposobnost onemogućiti.

Linker
18. travanj 2024 10:12