UFC

Vera objasnio zašto je MMA borac: ‘Da sam se htio rukovati s protivnicima, odabrao bih drugi sport‘

Marlon Vera

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
‘‘Chito‘‘ je istaknuo kako ne osjeća apsolutno nikakve emocije prema svojim protivnicima

Izuzetno samouvjereno djeluje Marlon Vera ususret borbi protiv Dominicka Cruza koja ga čeka na UFC on ESPN 41 eventu. U noći sa subote na nedjelju, Ekvadorac će tražiti najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri, a u slučaju pobjede, bit će to njegovo četvrto uzastopno slavlje.

‘‘Nema emocija. Hladnokrvan sam.‘‘, rekao je Vera tijekom konferencije za medije, na što se Cruz ne bi složio, jer Dominick je ranije ovog tjedna izjavio kako ima osjećaj da ga Vera iz nepoznatih razloga ne voli i gaji mržnju prema meni.

Vera je otkrio kako je Cruz tri puta odbio meč protiv njega i da je to glavni razlog zašto ima veliku želju obračunati se s njim i pobijediti ga.

‘‘Razlog (odbijanja mečeva)? Ne znam, nije me briga. Jednostavno sam to javno objavio: ‘Hej ljudi, ponudili su nam borbu, a on je odbio‘. Označio sam ga u tu objavu. Tko zna? Ja sam zabavan na Twitteru. Kad smo se sreli licem u lice, pitao sam ga želi li se boriti. Ja sam uvijek realan i dosljedan. Neću nekog udariti na prepad, nisam kuja. Ali ako mi pružate lošu energiju, budite sigurni da ćemo se boriti. Ja uvijek govorim istinu. Nisam ovdje da se rukujem s protivnicima i odajem poštovanje. Da sam to htio, otišao bih u neki drugi sport. Volim se boriti, ali nisam ljut. Nemam nikakve emocije prema ljudima s kojima se borim. Kad mi daju ugovor i zaključaju nas u kavez, samo vas želim prebiti. Jednostavno je.‘‘, pojasnio je ‘‘Chito‘‘ svoje stanje uma.

Borba njega i Cruza na papiru obećava pregršt uzbuđenja. Oba borca preferiraju stojku, ali svejedno će to biti sukob stilova. Cruz je tehnički profinjen borac s fokusom na puno kretnji, a Vera je ipak nešto drukčiji. Tehnika mu nije na visokoj razini kao Cruzova, ali Vera od prve sekunde ide prema naprijed i ne zaustavlja se dok ne dođe do pobjede.

Linker
14. travanj 2024 14:11