UFC

(VIDEO) Bio je to ponajbolji Hollandov nokaut u karijeri: Joaquin Buckley pao je kao ‘pokošen‘

Joaquin Buckley vs. Kevin Holland

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC nas je podsjetio na sjajni nastup Kevina Hollanda koji je 2020. godine nokautirao opasnog Buckleyja

Važan meč čeka Kevina Hollanda večeras u Orlandu. Holland i Stephen Thompson predvodit će UFC on ESPN 42 event, a Holland bi pobjedom u toj borbi mogao napraviti značajan skok u poretku izazivača.

‘‘Wonderboy‘‘ je trenutno na diobi šestog mjesta u poretku izazivača, a poziciju dijeli s Geoffom Nealom. Kevin Holland nije niti rangiran u ovom trenutku i pobjedom protiv Thompsona možda bi uskočio čak i unutar top 10. Dojam je da se radi o UFC-ovoj nagradi za ‘‘short notice‘‘ borbu protiv Khamzata Chimaeva, jer ‘‘Wonderboy‘‘ stilski vjerojatno ponajbolje odgovara Hollandu kad su u pitanju visokorangirani izazivači velter kategorije.

Većina visokorangiranih velteraša sjajni su hrvači i parteraši, a to su borci kakvi Hollandu apsolutno ne odgovaraju. Thompson je borac koji preferira isključivo stojku, a sljedeće godine proslavit će 40. rođendan i njegovi najbolji dani su prošli. Holland će ovom borbom pokušati preskočiti nekoliko stepenica, a probat će se vratiti i na pobjedničke staze.

Protekle dvije godine bile su podosta promjenjive za Hollanda. Sjajnu 2020. godinu imao je Kevin upisavši pet pobjeda u jednako toliko nastupa. 2021. godina pružila mu je priliku za iskorak, ali Derek Brunson i Marvin Vettori pokazali su da Holland ipak nije bio spreman za vrh srednje kategorije. Uslijedio je ‘‘no contest‘‘ protiv Kylea Daukausa, a Holland je nakon toga prešao u velter kategoriju. Dvije pobjede u prva dva ovogodišnja nastupa upisao je Holland, prije nego ga je Chimaev lakoćom porazio u devetom mjesecu ove godine.

Holland u meč protiv ‘‘Wonderboyja‘‘ ulazi kao favorit (1,55-2,30 Crobet) i pobjeda bi mu puno značila. Čini se da kladionice silno vjeruju u Hollandove sposobnosti kad je stojka u pitanju, a realnost je da Holland uglavnom gubi mečeve samo isključivo u parteru. Takva opasnost ne dolazi od ‘‘Wonderboyja‘‘ i bit će zanimljivo vidjeti može li nam Holland pružiti novi spektakularni nokaut.

Jedan od spektakularniji Hollandovih nokauta dogodio se u osmom mjesecu 2020. godine. Joaquin Buckley uskočio je na ‘‘short notice‘‘ u meč protiv Kevina Hollanda, a najavljen je kao perspektivni borac s iskustvom nastupanja u Bellatoru i LFA-u.

Bio je to vrlo dinamičan meč, ali Buckley se podosta mučio s duljim i višim Hollandom. Meč je na koncu završio sjajnim nokautom, a Holland je pobjedu upisao 32 sekunde nakon početka treće runde.

Ususret novom Kevinovom nastupu koji nas čeka u ranim nedjeljnim satima, UFC nas je podsjetio na borbu Hollanda i Buckleyja, a snimka borbe nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
25. travanj 2024 22:49