UFC

(VIDEO) Sukobi narko kartela umalo su spriječili njen UFC debi: Pogledajte priču o debiju talentirane Meksikanke

Yazmin Jauregui

 Screenshot (youtube, Ufc)
23-godišnja borkinja UFC-ove slamka kategorije nosila se s velikim pritiskom i strahom uoči svog debija

‘‘Yazmin Jauregui ima jedan cilj - postati prvom meksičkom UFC prvakinjom.‘‘, riječi su kojima je Megan Olivi započela UFC Connected prilog o Yazmin Jauregui, neporaženoj Meksikanki koja nastupa u slamka kategoriji.

23-godišnja Jauregui iza sebe ima devet pobjeda u jednako toliko nastupa, a pod okriljem UFC-a debitirala je u osmom mjesecu ove godine. Jednoglasnom odlukom vrlo dominantno porazila je Iasmin Lucindo, a večeras ju čeka drugi UFC nastup. Istela Nunes (6-3-0) bit će njena protivnica, a ususret borbi, UFC je objavio vrlo zanimljiv prilog o Jauregui koja ima zbilja zanimljiv životni put i priču.

Jauregui je ponosna Meksikanka, a meksičku borilačku kulturu ne treba posebno predstavljati. Yazmin je sve opisala u nekoliko riječi.

‘‘Predstavljam više stvari odjednom: Naporan rad, ljubav, posvećenost, a sve to sam pokupila od Meksika. Vidim se kao prvu prvakinju koja dolazi iz Meksika.‘‘, rekla je Jauregui koja želi poći stopama Brandona Morena, prvog Meksikanca s UFC titulom.

‘‘Brandon je velika inspiracija. Dugi niz godina trenirao je ovdje s nama i njegov uspjeh jako me motivirao. Vidjeli smo gdje je počeo i gdje je sada dogurao. To mi govori da radimo dobre stvari ovdje i da samo moramo nastaviti naporno raditi.‘‘

Yazmin Jauregui već s 18 godina postala je majkom, a rođenjem sina Matiasa, Yazmin je ‘‘sazrila‘‘ preko noći i morala se nositi s puno većom odgovornosti nego do tada.

‘‘Počela sam sazrijevati i vizualizirala sam sebe unutar UFC-a. Shvatila sam da mogu postići velike stvari. Teško je biti samohrana majka i odvojiti vrijeme za biti majka, a ujedno i profesionalna sportašica. Moj sin odrasta u dvorani. Tijekom treninga bih ga otišla dojiti, mijenjala bih mu pelene, a u pauzama bi provjeravala je li sve u redu s njim. Imala sam puno teških trenutaka, ali uvijek sam ostala fokusirana na svoj cilj.‘‘, u nastavku ovog priloga otkriva borbena Meksikanka.

Kao što je ranije spomenuto, Jauregui je debitirala u UFC-u sredinom osmog mjeseca ove godine. Međutim, njen debitantski nastup umalo je bio kompromitiran zbog problema u njenom rodnom gradu Tijuani.

‘‘Dan prije mog debija, nešto se dogodilo u Tijauni. Bili su to prosvjedi popraćeni požarima i vandalizmom od strane delinkvenata i kriminalaca. Često se ovakve tužne i ružne situacije događaju ovdje. Bilo je pomalo stresno i tužno. Bila sam zabrinuta za svoju majku i svog sina, a rastužue me činjenica da se takvo nasilje događa u Meksiku. Ja sam se ipak morala nekako fokusirati na borbu.‘‘, prepričala je Yazmin, a kroz UFC-ov prilog moguće je viditi neke od kadrova tijekom spomenutih nereda u Meksiku koje su prouzrokovali narko karteli. U određenim trenucima na ulicama Tijuane bilo je raspoređeno oko tri tisuće vojnika i dvije tisuće policajaca.

Sve je ipak dobro prošlo za Yazmin Jauregui. Jednoglasnom odlukom svladala je svoju imenjakinju (Iasmin Lucindo), a njena majka i njen sin nisu nastradali u neredima u Tijuani.

‘‘Čim sam saznala za probleme u Tijuani, majka mi je poslala poruku u kojoj piše: ‘Ne brini se, tvoj sin i tvoja obitelj su na sigurnom‘. Osjećam se loše zbog Tijuane, jer to je grad s pregršt prilika, a tamo sam rasla u ovom sportu.‘‘, bile su riječi Yazmin Jauregui nakon pobjede u UFC debiju.

U noći sa subote na nedjelju održava se UFC on ESPN 42 event kojeg će otvoriti upravo ova mlada i talentirana Meksikanka. Bit će to prilika da napravi dodatni korak ka onom što sanja, a to je UFC titula. Međutim, ono za što se Yazmin zapravo bori, puno je veće i od same titule.

‘‘Borim se za svoju obitelj i Meksiko, da budem nekome motivaciju i da se mogu poistovjetiti sa mnom. Želim ispisati povijest, ne samo u Meksiku, nego u cijelom svijetu. Hoću biti upamćena, a to je najbolja stvar koju netko može napraviti u svom životu.‘‘, za kraj je rekla Jauregui.

Nemojte propustiti njen novi nastup, jer radi se o potencijalno velikoj uzdanici UFC-ove slamka kategorije, a Jauregui je već u debiju pokazala da može pružati izuzetno uzudljive nastupe. Ako uzmemo u obzir da je još poprilično mlada i neiskusna, ali vrlo fokusirana na svoj cilj, nema dileme da će iz borbe u borbu biti sve bolja i bolja.

UFC-ov prilog o njenom dosadašnjem životnom putu možete pogledati u videu pri dnu teksta.

Linker
25. travanj 2024 04:26