UFC

(VIDEO) Usman i Edwards obračunali su se još krajem 2015. godine: Prisjetite se kako se odvio taj meč

Kamaru Usman i Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Ufc)
Dvojica boraca koji će se boriti za titulu u velteru ušli su u sjajne pobjedničke nizove nakon tog meča

12 dana dijeli nas od nove UFC-ove PPV priredbe. U glavnoj borbi večeri gledat ćemo obračun za titulu prvaka UFC-ove velter kategorije, a obračunat će se Leon Edwards i prvak Kamaru Usman.

Radi se o dvojici boraca koji se dobro poznaju jer već su se obračunali krajem 2015. godine. Tada su obojica bila u začecima svojih UFC karijera, a slavio je Kamaru Usman jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde zanimljivog meča.

29-28 na dvije sudačke kartice i 30-27 na jednoj sudačkoj kartici, bio je rezultat u korist Kamarua Usmana. 48 značajnih udaraca ukupno je pogodio Usman u cijelom meču,. dok je Edwards pogodio 26. Ipak, prve dvije runde bile su jako izjednačene po tom pitanju, a tek u trećoj je Usman uspostavio nešto osjetniju dominaciju.

Kamaru je tijekom meča upisao i šest rušenja kroz ukupno 13 pokušaja te je imao gotovo 11 minuta kontrole. Puno drukčije Usman je tada izgledao tada, nego u posljednjih nekoliko mečeva. Pod time ne mislimo na njegov fizički izgled, nego na način borbe.

Nigerijac je bio apsolutno fokusiran na hrvanje i konstantno je tražio rušenje. Kako su godine odmicale. Kamaru se ‘‘zaljubio u svoje ruke‘‘ i sada je ipak osjetno kompletniji borac. Međutim, kompletniji je i Leon Edwards koji je nakon poraza od Usmana upisao devet pobjeda i ‘‘no contest‘‘ protiv Belala Muhammada.

Britanski velteraš potiho je radio na putu do ‘‘title shota‘‘ i neporažen je više od šest i pol godina. To dovoljno govori o njegovom napretku i novi meč s Usmanom trebao bi biti jako zanimljiv.

Dok čekamo UFC 278 priredbu koja će će održati u noći sa subote (20.08.) na nedjelju (21.08.), pogledajte kompletnu snimku prve borbe između Edwardsa i Usmana. Stvarno je zanimljivo vidjeti kako su ova dva borca nekoć izgledala i na koji su se način borili.

Snimka prvog meča nalazi se ispod ovog teksta.

Linker
18. travanj 2024 23:13