UFC

Weili Zhang pomirila se s porazom te poručila: ‘Rose Namajunas je poput boginje‘

Rose Namajunas vs Weili Zhang
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivša prvakinja osvrnula se na težak poraz koji je doživila u travnju ove godine na UFC 261 priredbi

Kineska borkinja Weili Zhang bila je u sjajnom nizu od 21 pobjede zaredom sve do travnja ove godine kada ju je Rose Namajunas nokautirala nakon samo 78 sekundi borbe. ''Thug'' Rose tom pobjedom ponovno je postala prvakinjom UFC-ove slamka kategorije, a Kineskinja trenutno okupira prvo mjesto izazivačica u toj kategoriji. Zhang je u dokumentarcu My Bronze Age napravila osvrt na težak poraz, a čini se kako se pomirila s porazom.

''Ne smijem imati nikakve osjećaje i emocije dok gledam snimku tog nokauta. Ona je sada prvakinja i moramo joj odati počast. Moramo je poštovati poput boginje. Ne možemo smatrati da je ona osvojila pojas zbog moje slučajne pogreške. Rose je na vrhu i treba ju respektirati. Ona je poput boginje, jedna od milijardu. Ja ju cijenim, no ona je i dalje moja meta.'', Kineskinja nije štedila na komplimentima.

Nije poznato kada i protiv koga će nastupiti Namajunas i Zhang u svojim idućim borbama. Pretpostavka je kako bi trećerangirana Carla Esparza mogla dobiti priliku za napasti pojas. Borba između nje i Namajunas revanš je borbe iz 2014. godine. Tada su se Rose i Carla borile u finalu TUF-a, a pobjednica je okrunjena kao povijesna prva UFC-ova prvakinja slamka kategorije. Gušenjem u trećoj rundi Carla Esparza osvojila je pojas, a uzevši u obzir trenutni niz od pet pobjeda, ne može se reći da ''Cookier Monster'' ne zaslužuje novu priliku. Rose Namajunas s druge strane rado bi osvetila još jedan od ukupno četiri poraza u karijeri. Teciu Torres i Jessicu Andrade savladala je u revanšima, a neriješenih računa ima s već spomenutom Esparzom i Karolinom Kowalkiewicz.

Weili Zhang vjerojatno neće dobiti priliku za instantni revanš s obzirom na prirodu poraza koji je doživila. Izuzetno uvjerljivo i bez ikakvih poteškoća slavila je Namajunas te će Kineskinja vjerojatno morati pobijediti nekog kako bi došla do prilike za vratiti pojas u svoje vlasništvo. Revanš protiv Joanne Jedrzejczyk nameće se kao možda i najbolja opcija. Borkinje su se već borile 2020. godine, a Zhang je slavila podijeljenom sudačkom odlukom nakon pet borbi. Svi se sjećamo njihovog beskompromisnog rata jer radilo se o najboljoj borbi te godine, a prizori izdeformiranog lica Joanne Jedrzejczyk obišlI su svijet.

Linker
14. travanj 2024 17:02