Princeza Diana i princ William sa svojim sinovima, fotografirani na Siciliji 1989. godine
 Profimedia, TEMP Rex Features
Prilagodbe 'novom normalnom'

'The Crown' dobiva konkurenciju? Na Netflix dolazi show posvećen princezi Diani

'Kraljica srca', kako je ostala upamćena, i dan danas je inspiracija za mnoge serije, filmove i predstave te njezina popularnost ne jenjava. Najnoviji mjuzikl o Lady Spencer, koji se trebao igrati na Broadwayu, snimit će se bez publike i objaviti na popularnom stream servisu kako bi u njemu mogli uživati svi ljubitelji kazališta i Diane.

"Diana", novi Broadwayski mjuzikl o princezi od Walesa, trebao je startati krajem ožujka ove godine, no njegova produkcija je morala biti otkazana zbog pandemije koronavirusa. Ipak, za sve obožavatelje pokojne princeze koji jedva čekaju filmove, serije i ostale showove o njoj, moći će u novom uživati na Netflixu.

Naime, show će se snimiti i igrati na Netflixu u skoroj budućnosti, a riječ je o mjuziklu o Lady Spencer koja je "odabrala biti neustrašiva pa je zbog toga postala bezvremenska".

PRINCESS DIANA AND SONS, PRINCES WILLIAM AND HARRY ON A WATER RIDE AT THORPE PARK
PRINCESS DIANA AT THORPE PARK, BRITAIN - ARP 1993, Image: 230962043, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Princeza Diana se sa sinovima zabavljala u vodenom parku, 1993. godine

U glavnim ulogama su Jeanna de Waal kao princeza Diana, Roe Hartrampf kao princ Charles, Erin Davie kao Camilla Parker Bowles i nagrađivana Judy Kaye kao kraljica Elizabeta II.

"Poručujemo u ime svih da smo jako uzbuđeni što možemo podijeliti naš rad s ljubiteljima kazališta diljem svijeta. Iako ne postoje zamjena za kazalište uživo, čast nam je bio dio kvalitetne zabave koju Netflix pruža svojim pretplatnicima", izjavili su producenti predstave.

Teška situacija u svijetu zabave

Broadway je, baš kao i druga kazališta diljem svijeta, jako pogođen globalnom pandemijom, a mnogi su zabrinuti zbog ekonomskih posljedica koje je ona ostavila na mnoge industrije. Mnogi glumci i umjetnici svoju su publiku pokušavali zadržati i zabaviti online čitanjima, sviranjem, pjesmom i drugih oblicima zabave, no kao što su rekli producenti, ništa ne može zamijeniti koncert ili predstavu uživo.

NOVEMBER 1985 FILE PHOTO- Princess Diana is shown wearing a Victor Edelstein gown as she dances at a November 9, 1985 White House dinner with actor John Travolta. The ink-blue Edelstein gown sold for 2,500 during an auction at Christie's auction house in New York June 25, the highest price paid for any one of the 79 gowns worn by the Princess and auctioned to raise funds for AIDS and cancer charities in Britain and the United States.

DIANA - RTR4SM0
Princeza Diana pleše s glumcem Johnom Travoltom u Bijeloj kući

'Diana' će tako biti prvi Broadwayjev show koji se prikazuje na ovakav način. Netflix je pak iskazao interes za prilagođavanje predstava za male ekrane i trenutno razvija nekoliko njih. Mjuzikl o Diani snimit će se bez publike u kazalištu Longacre Theatre u New Yorku.

Čitajte i:

Žena koja je dobila sve što je željela! Britansko prijestolje uzdrmala je puno prije Meghan Markle

Mračna strana britanskog prestolonasljednika: Težak karakter princa Charlesa

NOVI DETALJI: Princ Charles i princeza Diana odlučili da se razvode pa zajedno plakali na kauču!

Linker
19. travanj 2024 02:02