Džepni simulator ribolova

Funkcija ručkice je kao i na pravom ribolovnom štapu

Zamislite da možete uživati u svim čarima ribolova, u uzbuđenju izvlačenja ribe i užitku gledanja ulova u toplini svojeg doma bez da ste promrzli na kiši, propuhani burom i bez da smrdite po ribi. Izuzmemo li činjenicu da su ribe ulovljene ovim gadgetom virtualne vjerujemo da ćete se dobro zabaviti.

Zamahni snažno

Dugačak dvadesetak centimetara ovaj gadget neće baš stati u svaki džep, ali je dovoljno prijenosan da ga ponesete u školu ili na posao. Sastoji se od ručke koju držite lijevom rukom, ekrana i ručkice koju okrećete tj. s kojom namotavate plastičnu strunu (flaks).

Koliko god apsurdno zvučalo proizvođač se potrudio da svaki mogući aspekt ribolova bude zastupljen u ovom smiješnom uređaju. Prvo valja odabrati jezero na kojem lovite (da, nažalost samo slatkovodne lokacije su dostupne) potom na jezeru valja odabrati lokaciju s koje ćemo loviti iz našeg čamca. U tome uvelike pomaže sonar koji precizno pokazuje koliko ribe i na kojoj dubini se nalazi. Odabir pravog mamca je također važan, a u tome će vam pomoći ugrađen podsjetnik s popisom 16 mamaca. Sad tek slijedi prava zabava. Kao i kod pravog ribolova štapom valja zamahnuti. Što jače zamahnete jače ćete baciti udicu. Zvučni efekti pomalo smiješno dočaravaju odmotavanje flaksa, ali vaš mamac će se uskoro pojaviti na sonaru pored riba. Sada dolazi trenutak koji odvaja prave ribare od amatera. Polaganim trzajima i namotavanjem flaksa valja mamiti ribu dok u konačnici ne zagrize. Ugrađen force feedback sasvim solidno dočarava ugriz ribe i ukoliko dobro zagrize osjetit će te da je sve teže motat flaks. No oprez da flask ne pukne! Svako toliko morate popustiti ribi i onda ponovo početi namotavati. Ako pobijedite u borbi ribu ćete vidjeti na ekranu pored ostalih riba koje ste ulovili.

Zabavno, ali i dalje samo gadget

Doba raznih ručnih konzola na kojima se nalazi jedna, maksimalno dvije igre je prošlo. No ovaj gadget pokazuje da takvi uređaji još uvijek mogu biti itekako zabavni. Ne očekujte čuda jer ćete se vrlo brzo zasititi ribolova sa ograničenim brojem riba i lokacija, ali svejedno zamahnuti “štapom” je vrlo zabavno kao i osjetiti ribu kako se trza dok ju povlačite na brod.

Related content
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:21