Battlefield Heroes mape

Seaside Skirmish mapa

Redakcija GameLanda dane uglavnom trati igrajući Battlefield Heroes betu. Da, bio bi red da stavimo pokoji film, trailer ili napišemo koju rečenicu, ali to nam je strogo zabranjeno. Umjesto toga detaljno ćemo vas upoznati sa tri mape na kojima ćete moći iskušati svoje sposobnosti kada igra izađe iz bete kroz koji mjesec.

Related content

Seaside Skirmish

Najveća mapa na kojoj će vam biti muka igdje ići pješice. Na svu sreću vozila svih vrsta ne nedostaje. Oba tima na nekoliko mjesta imaju tenkove i džipove, a na dvije lokacije se nalaze i avioni. Dakako ne nedostaje niti protuavionskih topova.

Glavnina bitki se odvija u najvećem selu pored svjetionika na koji se možete popeti i s njega snajpati. Imajte na umu da penjanje dosta traje i da ćete na vrhu biti laka meta za snajperiste sa tla kao i avione.

Veselo trčkaranje po mapi će vas neupitno stajati života jer sve vrvi tenkovima i džipovima koji će vas s užitkom pregaziti. Ako igrate kao commando (špijun/snajperist) obavezno koristite nevidljivost i snajpajte sa velike udaljenosti. Najbolje ćete ipak proći kao gunner sa bazukom koja je najučinkovitije oružje u borbi protiv vozila.

Victory Village

Najmanja mapa i ujedno jedina na koju su tek kasnije dodana samo dva džipa koji vam neće pretjerano koristiti na izrazito uskim ulicama kojima je teško voziti zbog mnogih prepreka. Bitke se uglavnom odvijaju na glavnom trgu ispred crkve gdje se nalazi i fontana. Snajpati možete sa krova ili zvonika crkve gdje imate solidnu zaštitu od okolnih snajperista (pogodite zvono crkve i čuti ćete kako zvoni). Snajpati možete i sa planina koje okružuju selo na kojima se isprva respawnaju timovi. Ako želite maksimalno izvući iz ove mape okanite se snajpera jer se neprijatelji lako skrivaju zbog mnoštva kuća. Preporučamo igranje kao soldier kojem obavezno upgradeajte ability gledanja kroz zidove – jako je koristan u uskim uličicama.

Buccaneer Bay

Druga po veličini mapa tj. “srednje velika”. Tenkova, džipova i aviona ima i više nego dovoljno (neki kažu i previše pa možda do finalne verzije mape broj bude smanjen), a s obzirom da se većina borbi odvija na plaži na kojoj je nasukan veliki drvenjak (u prilično lošem stanju) krkljanac je zagarantiran. Iznad plaže je manje selo iz kojeg se najčešće napada spomenuta plaža i brod. Snajperisti se uglavnom skrivaju po okolnim stijenama, ali to im ne koristi previše jer je cijeli prostor prilično malen pa ih je lako uočit i eliminirati.

Preporučamo igranje kao soldier ili eventualno gunner sa što moćnijim oružjem. Ako ste zagrijani za avione bez joysticka ćete teško igrati jer svi ostali igrači ih koriste što im daje veliku prednost na manjim mapama gdje je okretnost presudna za pobjedu.

Coastal Clash

Naknadno dodana mapa kojoj su ime odabrali igrači manja je čak i od Victory Villagea. Na sredini se nalazi velika vjetrenjača (na koju se ne možete popeti, niti uči u nju) ograđena vodenim kanalom sa tri strane i cestom sa četvrtke. Ispred nje se nalazi jedna od četiri zastave i većina borbi se odvija upravo na toj lokaciji. S obzirom da se radi o prilično otvorenom prostoru braniti zastavu je jako teško. Dvije zastave su smještena na krajevima mape i relativno nezanimljive igračima, no četvrta se nalazi na malom brdu s kojeg je moguće snipeati područje oko vjetrenjače.

Dostupni su i džipovi no s obzirom da je mapa prilično mala i prepuna raznih prepreka njihova upotrebljivost je upitna. Ako želite preživjeti klonite se otvorenih prostora i nemojte biti potpuno fokusirani na vjetrenjaču jer ćete prečesto pogibati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:17