Besplatne igre (4. dio)

Trackmania Nations Forever

Kako bi se uhvatili u koštac sa krizom izdavači igara pronalaze nove metode financiranja igara što je za krajnje kupce, tj igreče sjajno jer ima sve više i više besplatnih igara. Ako vam nije problem gledati pokoju reklamu ili igrati kvalitetne igre nešto lošije grafike možete bez problema proći za nula kuna. U ovoj godini se očekuje prava navala besplatnih igara.

Dirty Split

dirty-split.jpg
Dirty Split

Avantura, besplatno preuzmite na www.dreamagination.org

Avantura je sve manje. Sva sreća da je pokoja i besplatna poput ove zanimljive detektivske avanture koja ni po čemu ne zaostaje za komercijalnim uracima.

Originalni zaplet bavi se ubojstvom doktora koje se isprva čini krajnje jednostavno, no nakon što se ispostavi da glavni osumnjičeni nije kriv stvari se kompliciraju. Radnja je smještena u šezdesete godine prošlog stoljeća i uključuje mnoge preokrete koji će vas držati zaintrigiranima do samog kraja igre. Sjajan soundtrack i jednostavno sučelje pont-n-click avanture čine ovu igru idealnom razbibrigom za one koji ne vole nasilje.

Alien Arena 2008

alien-arena-2008.jpg
Alien Arena 2008

FPS, besplatno preuzmite na www.icculus.org/alienarena/rpa/

Čini se da su akcije i pucačine najpopularnije besplatne igre jer iz zaista ima najviše. Ovo je već sedma verzija Alien Arene i sve verzije su besplatne. Velik trud se ulaže u grafiku i iako igra definitivno ne izgleda kao Far Cry 2 s obzirom da je besplatna i da se može pokretati na slabijim računalima izgleda sasvim solidno. Kao što možete pretpostaviti vaš zadatak je pobiti sve što se miče, a oružja i metaka vam naravno neće nedostajati. Zapamtite: vanzemaljci su naši najveći neprijatelji!

TrackMania Nations Forever

trackmania-nations-forever.jpg
Trackmania Nations Forever

Arkadno utrkivanje, besplatno preuzmite na www.trackmania.com

Trackmania je jedna od najstarijih i najpopularnijih besplatnih igara koja ima milijune korisnika i jednu od najagilnijih zajednica koja sam kreira odlične staze na kojima se svakodnevno utrkuju milijuni igrača.

staze su zaista divlje i ne opraštaju niti najmanje greške. S obzirom da većina staza visu u zraku i nema ograde čak i najmanji gubitak kontrole nad vozilom znači pad i gubitak utrke. Ako slučajno niste spojeni na Net igra nudi i 65 singleplayer staza na kojima možete brusiti svoje vještine prije obračuna sa drugim igračima.

Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy

psi-ops-mindgate-conspiracy.jpg
Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy

Akcija, besplatno preuzmite na www.psiopsgame.com, FileFront

Iako se igra pojavila sada već davne 2004. godine još uvijek izgleda dobro i igrivost je jednako dobra kao i kada je dobivala prosječne ocjene od 80%.

Stavljeni ste u ulogu stanovitog Nick Scryera koji pripada elitnoj vojnoj jedinici specijaliziranoj za psihološko ratovanje. Nick naravno ima razne specijalne moći i njegovo tijelo je njegovo najjače oružje. Ovaj put mu je zadatak spriječiti opake teroriste da izazovu globalnu katastrofu. Sedam velikih nivoa i pregršt zanimljivih specijalnih moći s kojima ćete ubijati neprijatelje držat će vas prikovane za računalo barem nekoliko dana.

Area 51

area-51.jpg
Area 51

FPS, besplatno preuzmite na www.area51-game.com

Ova odlična, nekada komercijalna pucačina sada je dostupna potpuno besplatno zahvaljujući Američkom Zrakoplovstvu koje je navodno dalo par dolara i reklamama koje je moguće vidjeti u igri i kojih ima minimalno. Iako se igra pojavila u jesen 2005. godine grafika i igrivost su još uvijek na solidnom nivou.

Igra vas vodi kroz osam velikih nivoa smještenih u super tajnoj vojnoj bazi. Neprijatelja u obliku vanzemaljca i mutiranih vojnika ne nedostaje kao niti oružja i specijalnih efekata. Klanje svega pred sobom prekidaju povremene jednostavne zagonetke, traženje ključeva i tajnih prolaza. Igra definitivno nije maštovita i zato smo joj u recenziji dali 62% ali ako volite besplatne čistokrvne pucačine sa Area 51 nećete pogriješiti.

Ne propustite i prethodne članke o besplatnim igrama:

Besplatne igre 1. dio

Besplatne igre 2. dio

Besplatne igre 3. dio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:39