Igre koje ne smijete propustiti u 2009. godini

Najavljenoj krizi unatoč duboko sumnjamo da će nam u 2009. nedostajati dobrih igara. Hit naslovi su nas odavno počeli bombardirati svojim reklamama kako ih ni u kojem slučaju ne bi propustili, a oni sa nešto manjim budžetom se pouzdaju u community koji će reći koju dobru riječ o njima. Donosimo izbor igara za koje smatramo da ih ne bi ste smjeli propustiti u 2009. godini.

Alpha Protocol

alpha-protocol.jpg
Alpha Protocol

Ovaj špijunski RPG bi trebao biti sasvim solidan što zbog dobre priče što zbog ekipe koja ga radi, a koja zaista ima bogato iskustvo u razvoju RPG-ova. U ulozi agenta Mike Thortona susrest ćete se sa mnogim zlikovcima koji žele uništiti svijet, a moći ćete se s njima obračunati u prvom i u trećem licu. Iako mnogi detalji o sustavu borbe još nisu poznati igra će izaći iz okvira klasičnih RPG-ova.

RPG, izlazi krajem veljače na PC-u, PlayStationu 3 i Xboxu 360.

Batman: Arkham Asylum

batman-arkham-asylum_11.jpg

Jedna od rijetkih igara koja će biti napravljena prema filmu, a za koju smatramo da je vrijedna spomena. Inače takve igre budu doslovce jadne i ne vrijede ni kune, ali kako se sve čini ovaj Batman će biti drugačiji. Eidos se pobrinuo za posebno mračnu atmosferu psihijatrijskih ustanova u kojima će se (psihički ne odveć zdrav) Batman boriti protiv mnogih protivnika.

Akcija, izlazi krajem ljeta na PC-u, Xboxu 360 i PlayStationu 3.

Battlefield: Heroes

battlefield-heroes_5.jpg

Prva EA-ova besplatna igra trebala se pojaviti još u ljeto 2008., ali je odgođena do daljnjeg. Razvoj se nastavlja i igra nije otkazana, ali sve skupa ide puno sporije nego što smo očekivali i željeli. Ipak, Battlefield: Heroes će neupitno biti jedna od hit igara ako EA održi obećanje do kraja, a ako je suditi po screenshotovima i ostalim dostupnim informacijama tako će i biti.

MMORPG, izlazi početkom godine (nije potvrđeno) na PC-u.

Diablo 3

diablo-3_2.jpg

Tko čeka taj dočeka pa će valjda i ljubitelji mega popularnog Diabloa dočekati svojeg ljubimca ove godine. Blizzard se definitivno neće moći ove godine požaliti na financijsku krizu jer uz WoW koji se prodaje sjajno Diablo 3 i StarCraft 2 bi mu trebali donijeti sjajan profit. Detalji o igri stižu na kapaljku, ali screenshotova ima na pretek pa možete pasti oči. Prvobitna buna hardcore igrača da igra nije dovoljno “mračna” su se stišali i sada svi mirno čekaju da se konačno Diablo 3 pojavi na policama.

RPG, izlazi 9. rujna (09-09-09, nije potvrđeno) na PC-u.

Prototype

prototype_3.jpg

Ovo bi trebala biti zaista sjajna igra! Screenovi, traileri, priča, najave, ogroman otvoreni svijet – sve upućuje na zaista sjajnu igru koja će pomaknuti granice gaminga. U ulozi Alexa, mutanta haračit ćete gradom i obračunavat se sa svima koji vam stanu na put. Moći ćete mijenjati svoj oblik poput pravog mutanta, a kretat ćete se u maniri parkoura što će vam davati neograničenu slobodu na ogromnim mapama.

Akcija, izlazi početkom godine na PC-u, Xboxu 360 i PlayStationu 3.

Resident Evil 5

resident-evil-5_12.jpg

Evo još jedne sjajne igre koja se neće pojaviti na PC-u, ili ako ćemo biti jako optimistični možemo reći da “izlazak na PC još nije službeno potvrđen”. Ne sumnjamo da će grafika biti odlična, a i nemrtvi protivnici će zasigurno biti strašljivi. Inovativnost je pak nešto čega vjerojatno neće biti, ali neće to biti ni prvi ni zadnji put. Čak i proizvođač navodi kako će mnoge stvari biti slične onima u prošlom nastavku.

Survival horor, izlazi sredinom ožujka na PlayStationu 3 i Xboxu 360.

StarCraft 2

starcraft298.jpg

Da, da, znamo da smo StarCraft 2 stavili i na popis igara koje niste smjeli propustiti u 2008. godini. Nažalost igra nije izašla u 2008.,a da budemo iskreni još uvijek nema službenog datuma izlaska iako se šuška o ožujku. Blizzardov hit RTS već sada izgleda sjajno što možete vidjeti i na mnoštvu screenshota, a ako je suditi po trailerima igrivost također neće biti nimalo loša.

Strategija, izlazi u ožujku (nije potvrđeno) na PC-u.

Street Fighter 4

street-fighter-4_12.jpg

Pravo je čudo što ćemo ovaj sjajan naslov vidjeti i na PC-u. No, da se ne ureknemo naglasit ćemo da igra za sada izgleda sjajno i da se prilično veselimo kvalitetnoj makljaži kakve već dulje vrijeme nema na konzolama, a niti na PC-u. Mnoštvo životopisnih likova i vrlo originalna grafika zadržat će nas uz ovu igru neko dulje vrijeme.

Tučnjava, izlazi krajem veljače na PC-u, Xboxu 360 i PlayStationu 3.

The Sims 3

the-sims-3_13.jpg

Kako bi izbjegli bolan linč od strane mnogobrojnih obožavatelja Simsa moramo ih staviti na ovaj popis. Šalu na stranu, bez obzira volite li ili mrzite Simse 20. veljače ćete se morati pripremiti na sveopće ludilo jer se očekuje da će Sims 3 biti jedna od najprodavanijih igara ikada. Značajno unaprijeđeni, kako grafički tako i što se tiče igrivosti Sims 3 nemaju odveć velike hardverske zahtjeve i mnogi obožavatelji koji više od četiri godine vise na Simsima 2 će prijeći na novu verziju.

Simulacija, izlazi 20. veljače na PC-u.

Wolfenstein

wolfenstein_6.jpg

Iako Wolfenstein slijedi dobro poznati politiku id Softwarea “biti će gotov kada bude gotovo” prilično smo uvjereni da će se novi nastavak popularne pucačine pojaviti krajem godine. Kao i u prošlim nastavcima nalazite se u ulozi BJ Blazkowicza koji istražuje čudne pojave za koje su odgovorni Nacisti. Ovaj put se radi o novom, beskonačnom izvoru energije koji žele iskoristiti za svoje zle planove. Igra će po mnogo čemu biti klasična Wolfenstein pucačina samo sa novom radnjom i poboljšanom grafikom.

FPS, izlazi krajem godine (nije potvrđeno) na PC-u, PlayStationu 3 i Xboxu 360.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:18