Najbolje igre u 2008. godini

Vještica izgleda bezopasno, ali je krajnje opasna

Kako bi izbjegli linč koji smo doživjeli nakon objave 20 najboljih i najutjecajnijih igara svih vremena izbor najbolje igre u 2008. godini prepuštamo vama. Mi smo izbor suzili na deset igara koje su bile najtraženije na GameLandu u proteklih godinu dana i poredali ih abecedno. Iza nas je solidna godina tijekom koje je izašlo puno kvalitetnih naslova. Ako je za vjerovati prognozama iduća baš i neće biti takva zbog sveopće recesije. Primjerice, razvoj Need for Speed serijal zauvijek je prekinut.

Assassin’s Creed

assassins-creed_1.jpg
Nakon što stupite kroz gradska vrata, sve postaje drugačije i opasnije

Akcija

Ako ste se ikada pitali kako su izgledali profesionalni plaćeni ubojice u trinaestom stoljeću ovo je prilika da saznate. Kompleksna priča popraćena odličnom grafikom stavlja vas u ulogu ubojice koji se bori za vlastiti život usput ubijajući po narudžbi.

Bionic Commando Rearmed

bionic-commando-rearmed_1.jpg
Omiljeno oružje junaka je ovaj revolver koji može dosta brzo pucati

Platformska pucačina

Sjajan primjer stare igre odlične igrivosti koja je zasjala u punom sjaju zahvaljujući značajnim poboljšanjima na grafici. Igra je zadržala stari ugođaj i igrivost što joj je donijelo veliku popularnost među starijim igračima.

Call of Duty: World at War

call-of-duty-world-at-war_5.jpg

FPS

Iako je Activision u manje od godinu dana objavio dva nastavka CoD-a kvaliteta nije patila i novi CoD 5 je zaista sjajan. Odlična grafika, solidan singleplayer i genijalan multiplayer stavljaju ga u sam vrh najboljih FPS-ova.

Command and Conquer: Red Alert 3

command-and-conquer-red-alert-3_1.jpg
japanska flota zadavat će vam ozbiljne probleme

RTS

Teško je novi C&C nazvat spektakularnim, ali klasika je klasika i igrači koji žele provjereno kvalitetne naslove se uvijek vraćaju ovom starom RTS-u. Ne očekujte čuda, već pokoju novu jedinicu, oružje, i dakako bolju grafiku.

Fallout 3

fallout-3_4.jpg
Ode glava

RPG

U sve luđem svijetu razni postapokaliptični scenariji nisu uopće nemogući, a upravo takvim svijetom, sa velikom dozom realnosti se bavi Fallout 3. U prvom tjednu prodaje igrači su razgrabili 4.7 milijuna kopija igre.

Far Cry 2

far-cry-2_5.jpg

FPS

Premda je grafika i u izvornom Far Cryu bila odlična ovaj put su granice zaista pomaknute i Afrička prostranstva izgledaju fenomenalno. Dodamo li tome neugodne neprijatelje i neumjesne količine raznog oružja dobivamo pravi hit.

Grand Theft Auto IV

gta-4-lost-and-damned_8.jpg

Akcija

Ako je neka igra ove godine dobila i više nego dovoljno publiciteta onda je to novi GTA. Prodaja ide odlično, dostupnost na svim platformama je pun pogodak, a kontroverznost koja se veže uz igru joj osigurava konstantu besplatnu reklamu.

Left 4 Dead

left-4-dead_15.jpg
Vještica izgleda bezopasno, ali je krajnje opasna

FPS

Iako ova igra nije odveć originalna ako je zaigrate po noći to vam neće niti najmanje smetati kada se krv počne ledit u žilama! Degutantni neprijatelji koji vrebaju iza svakog ugla, pregršt oružja i sjajna grafika čine ovu survival pucačinu odličnim izborom za kraćenje dugih zimskih noći.

Spore

spore_5.jpg
Ratovanje s civilizacijama je jedan od načina osvajanja planeta

Simulacija

Will Wright se polomio osam godina razvijajući Spore i moramo priznati da smo ih sa velikim nestrpljenjem čekali, no upravo zbog velikih očekivanja samom igrom na kraju nismo bili posve oduševljeni.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

world-of-warcraft-wrath-of-the-lich-king_4.jpg

MMORPG

Bez obzira obožavate li ili mrzite WoW teško je ignorirati expansion pack koji se proda u 2.8 milijuna primjeraka u samo 24 sata. Unatoč najavama raznih WoW killera ovo je i dalje najpopularniji MMORPG.

Glasati za svoju omiljenu igru možete u anketi koja traje do 10. siječnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:59