Najbolje online FPS igre

CoD: World at War

Online igre su sve popularnije. Jednostavno, koliko god da je umjetna inteligencija napredovala ubijati “žive” protivnike je kudikamo izazovnije, zabavnije i pruža bolji osjećaj nego ubijati one koje kontrolira računalo. U javnosti se često stvara dojam da su MMORPG igre najpopularnije online igre, ali to nije točno. Većina igrača se i dalje odlučuje za pucačine u svim mogućim oblicima i formama.

Team Fortress 2

team-fortress-2-boxshot.jpg
Team Fortress 2

Neupitno jedan od najzabavnijih i najsmješnijih FPS-ova trenutno dostupan. Draž igre je u činjenici da sve skupa izgleda kao jedan veliki, ludi crtić. Oružje i sposobnosti pojedinih klasa slijede taj stil i garantiramo vam da ćete se dobrano nasmijati. Nemojte misliti da je ovo FPS za malu djecu jer igra je brza i posjeduje sve odlike klasičnog online FPS-a. Ako se ne možete odlučiti za jednu od devet dostupnih klasa, mi preporučamo špijuna.

GL recenzija

Left 4 Dead

left-4-dead-boxshot.jpg
Left 4 Dead

U relativno kratkom vremenu Left 4 Dead je postao prilično popularan zbog sjajne atmosfere, horde zombija i jednog od najboljih co-op načina igranja koje smo vidjeli u posljednje vrijeme. Jednu rundu igrate kao zombij, a potom jednu kao čovjek koji pokušava pobjeći od tih istih zombija. Fascinantno je kako ista mapa izgleda potpuno drugačije ovisno o tome u kojoj ulozi se nalazite. Igra nije baš jeftina (50$), ali na Steamu svako toliko imaju akcije u kojima je možete dobiti igru sa 50% popusta.

GL recenzija

Call of Duty 5: World at War

cod-world-at-war.jpg
CoD: World at War

Izdan nepunih godinu dana nakon CoD: Modern Warfarea, World at War je protumačen kao pokušaj Activisiona da izmuze branšu CoD-a. No, statistike idu u prilog igri i ona je naprosto popularna. Radnja je preseljena na Pacifik gdje se borite protiv Japanaca, a kada vam to dojadi možete u ulozi Rusa snajpati Nijemce. Kao i uvijek, multiplayer komponenta je sjajna.

GL recenzija

Call of Duty 4: Modern Warfare

cod-modern-warfare-boxshot.jpg
CoD Modern Warfare

Ovo je trenutno jedina inačica CoD-a koja se ne bavi Drugim Svjetskim ratom. Neki fanovi su negodovali, neki bili jako zadovoljni. Bez obzira na oprečna mišljenja statistike pokazuju da se Modern Warfare itekako igra pa ako volite CoD a želite isprobati moderno ratovanje svakako isprobajte ovu verziju.

GL recenzija

Crysis Warhead

crysis-warhead-boxshot.jpg
Crysis Warhead

Nastavak inačice iz 2007. godine donio je nešto manje revolucionarnu grafiku i izuzetno kratak singleplayer, ali zato je multiplayer sjajan što dokazuje i popularnost igre više od šest mjeseci nakon izlaska. Mape su zaista sjajne kao i opaki deathmatch mod, a ne smijemo zaboraviti i da je cijena samo 30$.

GL recenzija

Enemy Teritory: Quake Wars

enemy-territory-quake-wars-boxshot.jpg
Enemy Territory Quake Wars

Opaki neprijatelji, sjajne mape te vječna borba između vanzemaljaca i ljudi drži ovu igru na životu godinu i pol nakon izlaska. No, ono što je vjerojatno najveći adut su vozila koja sjajno doprinose igrivosti. U svakoj misiji ćete imati i kompleksne zadatke koje valja izvršiti što zahtijeva veliki trud svih igrača u timu.

GL recenzija

Battlefield 2142

battlefield-2142-boxshot.jpg
Battlefield 2142

Kao što i samo ime implicira radnja ovog Battlefielda se odvija stoljeće i pol u budućnosti. Hi-tech oružja ima na pretek i svi sci-fi ljubitelji će doći na svoje, a bez obzira volite li znanstvenu fantastiku ili ne biti ćete oduševljeni vozilima koja igraju ključnu ulogu na mnogim mapama. RPG elementi i zadaci koje treba rješavati u misijama dodatni su plus ovoj pucačini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:24