Što igrati preko ljeta (2009.)

Bez obzira koje vozilo odabrali u skokovima ćete doslovce letjeti

Bez obzira jeste li među sretnicima koji se vrućine rješavaju u moru ili među onima manje sretnima koji dane krate na poslu uz klimu vjerujemo da ćete pronaći pokoji sat dokolice za kakvu kvalitetnu igru. Ovog ljeta ih ima na pretek i svatko može pronaći ponešto za sebe, čak je i izbor besplatnih igara solidan.

Street Fighter IV

street-fighter-iv_2.jpg
Potezi izgledaju odlično

Tučnjava, GL recenzija

Zaista se ne sjećamo kada je posljednji puta izašla neka kvalitetna tučnjava za PC. Street Fighter IV je došao u posljednji čak jer već smo izgubili svaku nadu i mislili da više nikada nećemo vidjeti poštenu makljažu na PC-u.

Ako ste ikada igrali Street Fightera na bilo kojoj platformi dobro znate što vas čeka – šarena grafika, puno boraca i pregršt raznih poteza, a sve s ciljem da prebijete protivnika. Ova igra ima našu veliku preporuku jer nas je nakratko vratila u dobra stara vremena kada smo igre igrali na automatima i na njima trošili tone kovanica.

Khan Wars

khan-wars_5.jpg
Igra je potpuno besplatna i u cjelosti prevedena na Hrvatski

Besplatna browser-based strategija, GL recenzija

Besplatno, dobro, nema instalacije i u potpunosti na Hrvatskom. Trebamo li još što dodati? Nova verzija Khan Warsa predstavlja najbolje što se trenutno nudi na tržištu browser-based strategija. Dnevno se registrira gotovo 1000 novih igrača iz Hrvatske koji se bore protiv okolnih naroda tako da akcije nikada ne nedostaje. Igra je isprva jednostavna i uvuče vas, ali kako vrijeme promiče postaje sve kompleksnija i sve više do izražaja dolazi suradnja sa drugim igračima i klanovima. Besplatno se možete registrirati na khanwars.gameland.com.hr.

Sims 3

the-sims-3_2.jpg

Simulacija života, GL recenzija

Količina besplatnog sadržaja za nove Simse rapidno raste i koliko god igra bila dobra ili loša konkurenciji je nedostižna upravo iz tog razloga – igrači rade novi (besplatni) sadržaj za igrače. Uz najavljene prve ekspanzije Simse 3 morate barem isprobati jer količina materijala i sati igre koje nude je zaista ogromna. Ako ništa drugo u njima možete besplatno sagraditi svoju Sims kuću iz snova, ako vam već recesija ne dozvoljava da imate pravu.

Call of Juarez: Bound in Blood

call_of_juarez_bound_in_blood-3.jpg
Akcije u ovom nastavku zaista ne nedostaje

Western FPS, GL recenzija

Avanture braće McCall će zanimati sve igrače koji vole dobre priče i žele se udubiti u igru. Naravno nitko vas ne tjera da marite za priču pa ako želite možete samo jurcati na konjima i pucati u svakog koga vidite.

Braća imaju prilično različite stilove borbe i nakon što igru odigrate sa jednim možete je slobodno još jednom odigrati sa drugim bratom – neće vam se činiti kao ista igra. Pregršt raznolikog oružja daje poseban čar igri pa ako volite dobre kaubojske pucačine obavezno je isprobajte.

Prototype

prototype_1.jpg

Akcija, GL recenzija

Kada je riječ o otvorenim svjetovima u igrama teško je premašiti ono što je postigao Grand Theft Auto, ali Prototype se tome opasno približio. Digitaliziran je gotovo cijeli New York po kojem možete uništavati što želite i jurcati koliko god vas je volja. Da stvar bude bolja vi ste mutant i gotovo pa neuništivi i besmrtni te stalno dobivate nove moći. Ako se želite osjećati moćno i neuništivo ovo je igra za vas. Grafika je spektakularna, samo što zahtijeva nerealno jako računalo. Imate li ga nećete biti razočarani.

Fallout 3

fallout-3_5.jpg
Razgovorima možete riješiti mnogo zadataka bez uporabe nasilja

RPG sa elementima akcije, GL recenzija

Za ovu igru će vam trebati malo strpljenja, ali imajte na umu da se ne radi o pucačini već o RPG-u sa elementima akcije. Specijalan sustav borbe osigurava da vam ne bude dosadno, a ogroman otvoreni postapokaliptični svijet garantira da nećete dva puta vidjeti istu scenu ili sresti iste likove. Interakcija sa drugim likovima je jako važna i čini dobar dio igre. Zapamtite da katkada razgovorom možete stvari riješiti puno jednostavnije nego oružjem.

Battlefield Heroes

battlefield-heroes_4.jpg
Jednim hicem teško da ćete usmrtiti neprijatelja, ali uz dobar snajper sve je moguće

Besplatan online FPS, GL recenzija

Besplatno i dobro! Što vam više treba!? Igra je nedavno izašla iz bete i serveri vrve igračima svih uzrasta i vještina što garantira da uvijek možete pronaći adekvatne protivnike. Instalacija traje tek nekoliko minuta i zahtijeva 300-tinjak megabajta, a zahvaljujući minimalnim hardverskim zahtjevima ovu sjajnu online pucačinu sa elementima RPG-a možete pokrenuti i na prilično starom računalu. Želite li se opustiti uz malo napucavanja i puno humora sa Battlefield Heroesima ne možete pogriješiti.

FUEL

fuel_1.jpg
Bez obzira koje vozilo odabrali u skokovima ćete doslovce letjeti

Arkadno utrkivanje, GL recenzija

Smatrate li da vas prosječne igre utrkivanja sputavaju zato što morate voziti po predefiniranim stazama tada je Fuel igra za vas! Gigantski otvoren prostor veličine manje države i preko dvadeset različitih vozila držat će vas okupiranima dulje vrijeme. Vremenske prilike i neprilike stavljaju “točku na i” i čine svaku utrku jedinstvenom. Protivnici nisu ni najmanje blagi i sa užitkom će vas izgurati sa staze jer radnja se odvija u postapokaliptičnoj Americi gdje se svi bore za puko preživljavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:13