Games for Windows Live se gasi

Games for Windows Live se gasi

Games for Windows Live je servis kojeg je malo ljudi voljelo. Konstanti bugovi, gubitak save podataka i update sustav koji nije funkcionirao kako je trebao su samo neki od mnogobrojnih problema koji su mučili igrače. Prošle je godine objavljena mogućnost gašenja u 2014. godini, a sada je ona i potvrđena.

Od 1. srpnja ovaj DRM servis odlazi u povijest, no čini se da će probleme igračima praviti čak i kada se ugasi. Naime postavlja se pitanje što će biti sa igrama koje su dosada ovisile o servisu. Puno je tu odličnih, no ipak starih igara čije će buduće igranje nakon spomenutog datuma biti u najmanju ruku upitno. Zasad su se neki developeri i izdavači već izjasnili, pa ćete sigurno biti sretni čuti da su Fallout 3, Bioshock 2 i prve dvije Batman Arkham igre dobile patcheve koje će ih osloboditi ovisnosti o Microsoftovom servisu.

Uz spomenute, za Super Street Fighter IV i SSF IV Arcade Edition, DiRT 3, F1 2010, F1 2011 i Red Faction Guerilla su potvrđeni patchevi koji će ukloniti GFWL i zamjeniti ga sa Steamworks servisom. Namco Bandai “razmatra opcije” uklanjanja servisa iz svojih Dark Soulsa i Ace Combat: Assault Horizona. Oko Dark Soulsa bi se mogla lomiti koplja, no s obzirom da nas već u ožujku čeka nastavak, lako je moguće da izdavač prethodnika jednostavno otpiše.

Loše vijesti donose Capcom i sam Microsoft koji nemaju planove za svoje igre koje se nalaze u servisu (sa iznimkom SSF IV/Arcade). Velika je šansa da od 1.7. više nećemo moći igrati igre kao što su Resident Evil 5, Operation Flashpoint, Fable 3, Gears of War, te Dead Rising i Lost Planet serijali. Još uvijek se čekaju informacije vezane za GTA IV i Episodes from Liberty City, Warhammer 40k: Dawn of War 2, Bulletstorm i još neke.

Kompletna lista igara se može naći ovdje, a mi se nadamo kako će što je više moguće igara ipak ostati igrivo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:07