Norveška će učenicima ponuditi e-sport kao dio osnovnog programa u jednoj školi

    AUTOR:
    • Ivan Jurišić

  • OBJAVLJENO:
  • 15.01.2016. u 11:13

espn-ne-priznaje-esports-kao-sport

Nije neobično da američki fakulteti daju stipendije za vrhunske e-sportaše te da ih dodatno treniraju kako bi njihovom fakultetu donijeli prednost u ovom novom elektronskom sportu.
Čini se da se ova ideja svidjela i ljudima u ostatku svijeta; Norveška je sada odlučila uklopiti e-sport u sastavni program, odnosno predložiti isti kao izborni predmet za učenike u jednoj srednjoj školi, no još uvijek nije odlučila kako će to točno izgledati.

E-sport bi se trebao uvesti u norvešku školu Garnes Vidaregåande Skule već od ljeta ove godine, a iako nije odlučeno koje igre će biti na popisu, sigurno je da su League of Legends, Dota 2 i Counter Strike: Global Offensive u užem izboru.

U intervjuu za Dotablast, Petter Grahl Johnstad, čovjek zadužen za razvoj znanosti u školama, izjavio je kako će u ovaj e-sport program biti uključen i fizički trening koji će pomoći učenicima u fokusiranju za vrijeme njihovog sporta (igre).

Naravno, ovaj program neće biti uveden samo kako bi se stvorili profesionalni gameri, već će isti pomoći učenicima u timskom radu.

Zvuči zanimljivo, a sada čekamo da se program zaista i provede u školama pa da vidimo kako to funkcionira, a onda se možemo samo nadati da će i naše škole jednog dana uvesti nešto slično.

Izdvajamo