Square Enix želi donijeti još Final Fantasy igara na PC

Square Enix želi donijeti još Final Fantasy-a na PC

Ne postoji puno Final Fantasy igara za PC. Uz prastare FF VII i VIII imamo samo MMO Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Ako se uzme u obzir koliko franšiza ima značenje u gaming svijetu pravo je čudo da je PC ostao zapostavljen kao platforma, no to bi se moglo promijeniti u bliskoj budućnosti.

Developer i izdavač Square Enix je potvrdio kako su kao tvrtka postali popularni PC igračima (većinom kroz razne rebootove i nastavke poznatih franšiza), te iako nisu dali konkretne brojke za FF XIV, poručili su da im je interesantna ideja o izdavanju još FF igara za PC. U razgovoru za Eurogamer Yoshinori Kitase, producent FF-a je rekao da je tvrtka bila protiv izdavanja FF igara na PC-u u prošlosti zbog “stanja tržišta” i “kompleksnih sigurnosnih pitanja” pri čemu se misli na piratstvo na PC-u kao platformi.

lightning-returns-final-fantasy-xiii_1

U zadnje vrijeme se Steam pokazao kao kvalitetno riješenje problema, te je Kitase izjavio da Square Enix sada vidi potencijal u područjima gdje je PC popularnija platfroma – “Postoji mnogo regija i država gdje je igranje na PC-u izrazito jako. Sa ciljem naše želje da svoje igre dostavimo u svaku zemlju i svim potencijalnim igračima, definitivno bismo razmotrili ići tim putem u budućnosti…no još smo u ranom stadiju. Nemamo puno iskustva na tom području, ali kada budemo imali više znanja i iskustva na tom tržištu svakako bismo bili zainteresirani.”

Uz mogućnost širenja svoje najpoznatije franšize na PC, Square Enix također podržava indie developere (a većina njih programira baš za PC). Tvrtka je nedavno otvorila platformu zvanu Collective, koja služi za privlačenje investitora što olakšava developerima da svoje ideje pretoče u djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 17:14