Unreal Engine 4 će se moći pokrenuti iz Firefoxa

Unreal Engine 4 će se moći pokrenuti iz Firefoxa

Unreal Engine 4 je najnoviji game engine koji će koristiti next-gen igre. Kada bacite pogled na bilo kakav video koji ga prikazuje u punom sjaju, vjerojatno počnete plakati jer je vaša grafička već stara, a za novu niste niste još ni počeli štedjeti – no vjerovali ili ne UE 4 će biti korišten i za browser igre.

Epic Games i Mozilla su nedavno prikazali Epic Soul, tech-demo, koji se u Firefoxu prikazivao bez značajnijih razlika u odnosu na “original” bez ikakvih plugina. Slična stvar se dogodila i prilikom demonstracije UE-a 3, kad je prikazan Epic Citadel, također u Firefoxu. U oba slučaja je korišten asm.js, svojevrsna “super verzija” JavaScripta, koju su u Mozilli razvili i prvi počeli koristiti. Obje tvrtke su potvrdile da je u zadnjih godinu dana optimizacija web aplikacija koje koriste asm.js povećana sa 40 % na 67 % pune kvalitete originala.

“Bili smo jednostavno oduševljeni što ova tehnologija iz Mozille može učiniti sa Unreal Engineom 3 na webu, pa se nismo uopće ustručavali kod suradnje sa Unreal Engineom 4. Vjerujemo da će pretraživači imati ključnu ulogu u razvoju i distribuciji igara u budućnosti, a Mozilla se pokazala kao katalizator tog smjera razvoja.” – rekao je osnivač i glavni čovjek Epic Gamesa Tim Sweeney.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:57