ZVIJEZDA EZELA

Baris Falay: Danas trčim samo za jednom ženom

Proslavio se ulogama gangstera, jedini je turski glumac koji je javno priznao da je bio ovisan o seksu, a trenutačno najviše uživa u ulozi supruga i oca svom dvogodišnjem sinčiću Plavom Vjetru. To je skica za portret zvijezde “Ezela”, 38-godišnjeg glumca Barisa Falaya, kojeg naši gledatelji znaju po dojmljivoj ulozi Alija Kliješta, bivšeg automehaničara koji igrom slučaja završi s druge strane zakona. Paradoksalno, iako u “Ezelu” igra ubojicu, koji svoj hummer parkira u dnevnoj sobi, taj lik nije nimalo plošan i gledateljima se uvukao pod kožu, a Baris Falay je, zahvaljujući njemu, postao jedan od najpopularnijih turskih glumaca.

Nakon cjelodnevnog snimanja s kolegama je popio pivo i požurio kući svojoj obitelji – supruzi Esri Ronabar i sinčiću Maviju Ruzgaru.

– Esra je gledala jednu moju predstavu i kako joj se moja uloga veoma svidjela, nakon predstave je došla u garderobu da mi čestita. Zaljubio sam se u nju na prvi pogled, ali mi je dugo trebalo da privučem njezinu pažnju i uspijem je zavesti. Esra je vrlo smirena osoba, čvrstih nazora, i dolazi iz velike obitelji: ima petero braće i sestara, od kojih su dvije blizanke. Ja sam, pak, u ljubavi vrlo nestrpljiv i nervozan tip, koji ne podnosi odgađanje. Bila je to igra živaca, a da bih joj uopće prišao, trebao sam se promijeniti. I uspio sam. Zahvaljujući njoj napokon sam naučio što su to samokontrola i strpljenje – govori Baris Falay, danas ponosni otac sinčića Mavija Ruzgara. Jedinstveno ime – koje u prijevodu znači “plavi vjetar” – odabrao je sa suprugom.

Kruno Petrinović

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Sve o životu, burnoj mladosti te glumačkoj karijeri Barisa Falaya pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br.833) ili se pretplatite na PDF izdanje.

Linker
19. travanj 2024 13:09