PRED OGLEDALOM

Marijana Batinić: Promjenjiva sam kao vrijeme

Voditeljsku karijeru 32-godišnje Splićanke odredile su pomalo otkačene TV emisije, kao što su Po ure torture, Ljubav je na selu i MaPet Show, a vrckast scenarij ima i ulični kviz Ko će ga znati, koji odnedavno vodi na RTL-u. No kad je riječ o modi i brizi o ljepoti, Marijana Batinić prava je ziherašica…

ČUDOTVORNO ULJE Otkako živim na relaciji Split – Zagreb, o mojoj se kosi brinu dvije frizerke: Zagrepčanka Katica Topčić te Splićanka Danijela Mastelić, koja mi je predložila ovu novu bakrenonarančastu nijansu. Kao mlađa nisam voljela svoju prirodnu smeđu boju pa sam bila crnka, plavuša, čak i ružičasta.

Kosu njegujem preparatima Kevin Murphy, a ljeti uvijek nanosim Orofluido Sahara, čudotvorno ulje koje kosu ne zamasti, a daje joj poseban sjaj.

SAVRŠENSTVO IZ APARATA Mladenački izgled tijela održavam u zagrebačkom Beauty centru Božica jer mi tjelovježba jednostavno nije dovoljna. Ondje redovito odlazim na tretman Oxifat koji jača tonus kože, ali i razgrađuje masno potkožno tkivo, a Intradermom, drugim čudotvornim aparatom, peglaju mi nesavršenosti na površini kože. A kako volim preplanuli izgled, odlazim na Body ten – svojevrsni air-brush cijelog tijela preparatom koji se dobiva od šećerne trske i ravnomjerno nanosi boju po cijelom tijelu.

ZDRAVI SJAJ Šminkom nikada ne mijenjam ‘vlastiti opis’, već mi ona služi da bih izgledala svježe. Osnovama make-upa podučio me moj nikad prežaljeni prijatelj Tomo Vrban: primjerice, izbjegavam sve što mi matira lice pa mi je čak i rumenilo u kremi. Kad želim naglasiti oči, koristim parcijalne umjetne trepavice, a za usnice – ruževe jarkih boja.

NEW YORK, NEW YORK Nadam se da ću u skoroj budućnosti ponovno posjetiti New York, cija je četvrt Soho raj za sve šopingholicare koji prate trendove, ali ne žele izgledati uniformirano. Ja tamo uglavnom ‘pazarim’ po dućanima s vintage odjećom.

VJERNA CHANELU Lani mi se dogodio ‘incident’ s nekim upalnim procesima po licu, što mi je bilo traumatično iskustvo jer inače imam besprijekoran ten. Stvar je spasila Chanelova kozmetika, odnosno najbolji čistač na svijetu – Demaquillant Yeux Intense. Chanel je moj izbor i kad su u pitanju parfemi – za zimu Coco Noir, a za ljeto Chance Eau Tendre.

MODA U modi sam promjenjiva kao i vrijeme, što znači da sam jedan dan romantičarka, a drugi zavodnica u štiklama. Jedina konstanta u mojoj garderobi je – krupan nakit. Obožavam nakitarski brend Thesaurus, ali i sve što dolazi iz Nicolas Joaillerie.

Dolores Tolić

Linker
24. travanj 2024 20:33