TRADICIONALNI TIP

Mehmet Akif Alakurt: Teška ruka i nježno srce Boran-age

Poput većine zvijezda turskih sapunica, i Mehmet Akif Alakurt (33) u svijet show businessa ušao je ravno s modne piste. Markantni glumac, koji se proslavio ulogom poštenjačine Borana u TV serijalu “Sila”, zahvaljujući muževnim crtama lica i visini od 190 centimetara postao je maneken odmah nakon srednje škole. Izgled mu je uvijek bio glavni adut, a svi modni poslovi koje je dobivao polako su ga vodili prema TV kamerama i glumi. Debitirao je 2002. u serijalu “Kirik Ayna” (Slomljeno ogledalo), a četiri godine poslije “Sila” ga je lansirala među zvijezde.

Na snimanju “Sile” Mehmet se strastveno zaljubio. Ali ne u svoju prelijepu partnericu Cansu Dere, nego u plavokosu Leylu Basak (27) koja se pojavljuje u nekim scenama u ulozi Boranove nikad prežaljene zaručnice Yezde. S Leylom, Azerbejdžankom iz Bakua, bio je u vezi godinu i pol.

– Cansu nije osoba s kojom bih se privatno družio. Ne odgovaramo si ni karakterom ni životnim stavovima i stoga ne možemo biti prijatelji. Dvije godine smo proveli zajedno na snimanju i ni u čemu se nismo slagali tako da ne vjerujem da ću ikad s njom ponovno raditi – izjavio je Mehmet Akif Alakurt.

Inače, na snimanju je u nekoliko navrata došao do izražaja njegov eksplozivan karakter – koji je posve u suprotnosti sa smirenim i ozbiljnim Boran-agom. Do medija su doprle vijesti da se potukao s čajdžijom, a nedugo potom i da je došao u sukob s kostimografkinjom, koja ga je čak prijavila policiji jer ju je – išamarao.

Mehmet Akif Alakurt sigurno ima tešku ruku, ali i nježno srce te vrlo tradicionalan pogled na život i obitelj.

– Od svoje buduće žene očekujem da se posveti samo obitelji, da bude dobra domaćica i da me uvijek dočeka kad dolazim kući, pa makar to bilo i usred noći. Žene obično ništa ne komentiraju kad to kažem, ali znam da im se u dubini duše sviđa to što govorim – kaže Mehmet, no čini se da se njegovoj djevojci Selin Demiratar to ipak nije svidjelo. Prije mjesec dana ona je u jednom intervjuu izjavila da će Novu godinu dočekati sama i – slobodna.

Maja Kuzmanović

Pročitali ste skraćeni tekst o Mehmetu Akifu Alakurtu, zvijezdi serije “Sila”. U novom broju Glorije (942) saznajte i preostale detalje o naočitom i tradicionalnom glumcu. Možete se pretplatiti i na PDF izdanje te preuzeti pojedinačni tekst ili cijeli broj.

Linker
21. travanj 2024 05:04