PROTIV NASILJA

Mile Kekin: Svi mi znamo za neku koja šuti i trpi batine

Statistika je neumoljiva: u posljednjih deset godina u Hrvatskoj je ubijeno 285 žena, oko tisuću ih je silovano, 1700 ih svake godine strada na razne načine od nasilničkog ponašanja, a sve je to uglavnom “djelo” njihovih muževa, partnera ili bivših partnera.

I kada je predsjednik Ivo Josipović iskoristio Dan žena da u Hrvatskoj pokrene kampanju za stvaranje Mreže muških lidera u borbi protiv nasilja nad ženama, koju je na svjetskoj razini inicirao glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon, Mile Kekin , frontmen rock grupe Hladno pivo, rado se priključio inicijativi.

– U akciju protiv zlostavljanja žena sam se uključio davno, jer pišem pjesme protiv toga i u svakom intervjuu jasno govorim što mislim o to me. Osobno nikada nisam svjedočio nasilju nad ženom, no svi mi znamo neku koja, poput one u pjesmi Hladnog piva ‘Šamar’, šuti i trpi batine jer je egzistencijalno ovisna, nema kamo ili nema dovoljno snage za bijeg od zlostavljača – kazao je Mile Kekin, koji svoje riječi podupire i pjesmama poput hita “Šamar”.

Linker
25. travanj 2024 13:16