SAŠA JOKOVIĆ

Savjeti iz make-up studija

1. MAKE-UP TRENDOVI OVOG PROLJEĆA – Prirodan izgled. A on se postiže prozračnim i svjetlucavim puderima, te rumenilima, sjajilima i ruževima u boji breskve ili ružičastima, a ljeti – bronzerima. Na večer treba staviti crveni ruž i mnogo maskare, a za odvažnije – smokey eyes u toploj boji čokolade i ruž u nekoj neutralnoj boji.

2. HIT RUŽ OVE SEZONE – Crveni – to je vječno moderna klasika. I uz to crvena olovka Diego dalla Palma broj 82.

3. NAJBOLJA MASKARA JE… – Max Factor Masterpiece ima najbolju četkicu za oblikovanje i naglašavanje trepavica, Max Factor 2000 Calories je za volumen, a od vodootpornih odlične su Chanelove.

4. KAKO SE TREBAJU ŠMINKATI BRINETE, A KAKO PLAVUŠE, CRNKE I CRVENOKOSE – Make-up više ovisi o boji kože, nego o boji kose. Svjetloputim plavušama i crvenokosama pristaje laganiji make-up u ružičastim tonovima, ali i naglašene usnice crvenim ružem. Za tamniji ten dobro je koristiti intenzivnija rumenila u boji terakote, kao i jaču šminku. 5. SVJEŽ I PRIRODAN IZGLED POSTIŽU SE… – Prije svega njegom: dobrom hidratantnom kremom i redovitim čišćenjem lica. Bitni su i korektori za podočnjake, lagani puder svjetlucajućeg efekta, puder u prahu ili matiranje T-zone. Za dan ne treba pretjerivati sa šminkom, dovoljno je na dobru podlogu staviti rumenilo, maskaru i sjajilo.

6. NAJBOLJI TRIK ZA PRIKRIVANJE PODOČNJAKA – Koristim korektore s narančastim pigmentom koji neutraliziraju plavičastu boju podočnjaka. Korektor Max Factor fiksiram puderom u prahu Givenchy Prism br. 5 kako bi se neutralizirali podočnjaci, na vrh jagodica treba staviti više rumenila.

7. KAKO ODABRATI PRAVU BOJU PUDERA – Kad ga stavite, mora se stopiti s bojom kože i biti neprimjetan. Boja je pogođena ako se ne vidi crta između lica i vrata.

8. KADA ŠMINKOM NAGLASITI OČI, A KAD ISTAKNUTI USNICE – To je osnova dobrog šminkanja – uvijek se ističe ili jedno ili drugo, nikada oboje. Ili ćete staviti crveni ruž, ili ćete jako naglasiti oči, a za to je idealna tehnika smokey eye (Diorova paleta za oči 5 colours 705).

9. KAKO VIZUALNO POVEĆATI, A KAKO SMANJITI OČI – Nanošenjem crne crte u unutraπnjost donjeg kapka oko se vizualno smanjuje, a povećava se nanošenjem bijele crte. Trepavice treba uvinuti i staviti maskaru, a sjenčanjem kapaka ispravljaju se nepravilnosti i povećavaju oči. 10. ŠMINKA ĆE POTRAJATI CIJELU NOĆ AKO… – Tu je najbitnija dobra podloga koja stvara sloj između kože i pudera. Ruž se fiksira s malo pudera u prahu, ili se na usnice prvo nanese tekući puder, potom olovka, pa ruž.

11. NAJBOLJE RUMENILO JE… – Givenchy ima super paletu, pa rado koristim rumenila intenzivnijih nijansi ružičaste i boje breskve. Rumenilo u prahu treba nanositi na napudrano lice, kako bi se izbjegle mrlje.

12. A NAJBOLJA ČETKICA ZA NANOŠENJE RUMENILA JE … – Diorova ili Chanelova od prirodne dlake, ovalnog oblika, veličine male jabuke.

Linker
18. travanj 2024 01:05