DONJE RUBLJE

Trijumf ženstvenosti u Berlinu

Bio je to pravi praznik za oči – tim riječima najbolje je opisati modnu reviju rublja održanu u sklopu natjecanja mladih dizajnera Triumph Inspiration Award 2011, na otvorenju Mercedes-Benz Fashion Weeka u Berlinu. Vrhunac večeri u kojoj je na najljepši mogući način slavljena ženstvenost bio je kada je poznati britanski supermodel Lily Cole (23), zaštitno lice ovogodišnjeg Triumph Inspiration Awarda i članica žirija, prošetala pistom u pobjedničkoj kreaciji Boglarke Bodis (35) iz Mađarske.

Na reviji su predstavljeni radovi 37 studenata modnog dizajna iz cijelog svijeta, a zadana tema bila je – 125 godina slavljenja žena. Naime, poznati proizvođač rublja Triumph, koji ove godine slavi 125 godina postojanja, već četvrtu godinu zaredom organizira to prestižno natjecanje, na kojem pobjednik osvaja novčanu nagradu od 15.000 eura.

Također, korzet Les Fleurs du mal, za koji je Boglarka Bodis pronašla inspiraciju u glasovitoj zbirci pjesama “Cvjetovi zla” Charlesa Baudelairea, bit će, u suradnji s dizajnerima Triumpha, prilagođen za tržište i prodavat će se kao limitirana serija u njihovim dućanima diljem svijeta. Drugu nagradu, od 10.000 eura, dobila je Nurten Yuksel iz Turske, a treću, 5000 eura, Diana Bobina iz Rumunjske.

Naša predstavnica, Zagrepčanka Vedrana Šehagić (24), studentica Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu, nije osvojila nagradu, ali naglašava kako joj je sudjelovanje na ovako velikom međunarodnom natjecanju dragocjeno iskustvo.

– Inspiracija za moj rad bio je renesansni kostim koji sam transformirala u futurističku siluetu. Napravljen je od svile i sastoji se od više od 200 krojnih dijelova, a namijenjen je odvažnoj i hrabroj, modno osviještenoj ženi – kaže Vedrana Šehagić, koja je ponosna na svoju pobjedu na hrvatskom izboru.

Kristinka Šćavina

Pročitali ste skraćenu verziju teksta. Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Glorije (br. 862) ili se pretplatite na PDF izdanje

Linker
18. travanj 2024 15:31