Poseban dan

Bojan Glavašević se prisjetio oca: ‘Ubijen je samo dva tjedna nakon svog 31. rođendana‘

Hrvatski političar sin je tragično preminulog heroja domovinskog rata. Na posebno dirljiv način prisjetio se tatinog rođendana.

Sa samo sedam godina Bojan Glavašević ostao je bez oca, poznatog ratnog izvjestitelja iz Vukovara i heroja Domovinskog rata Siniše Glavaševića. Mjesec studeni u mnogočemu našeg političara, jezikoslovca i sociologa podsjeća baš na tatu.

"Danas bi napunio 60 godina. Ubijen je samo dva tjedna nakon svog 31. rođendana. U osmijesima svoje djece često vidim sjenu njegovih osmijeha, a u njihovoj dobroti sjenu njegove dobrote. On i dalje živi i kroz njih i kroz sve nas koji ga pamtimo, i koji baštinimo njegove misli", posvetio je ocu dirljive riječi Bojan povodom očevog rođendana.

Taj status na Twitteru dirnuo je mnoge njegove pratitelje, koji su za njegova oca koji je do zadnjih dana izvještavao iz Vukovara, kazali da je velik čovjek i heroj.

Posljednji put kad ga je vidio

Bojan je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju otkrio da se ratnih strahota i onoga što je proživio kao sedmogodišnje dijete i dalje jasno sjeća. Prvi dio rata proveo je u Vukovaru, zatim je s majkom otišao kod majčinih roditelja u Prijedor. Otac je cijelo to vrijeme izvještavao na vukovarskom radiju.

Bojan je u Zagreb stigao 18. studenog 1991., na dan pada Vukovara. Oca je u međuvremenu još jednom vidio, posljednji put bilo je to u rujnu 1991.

"Na prvi dan škole. Imam fotografiju od 13. rujna koja je nastala nakon što se crvenim golfom probio iz Vukovara kako bi toga dana mogao biti sa mnom", kazao je Bojan kada je posljednji put vidio oca.

Tijekom preostala dva mjeseca čuli bi se telefonom kada god je to bilo moguće. "Govorio je tople očinske stvari koje je smatrao da će njegovom sedmogodišnjem sinu biti potrebne i korisne", rekao je Bojan o čemu je kao dječak razgovarao s ocem.

Linker
03. travanj 2024 09:15