VEDRAN PETEH
GLORIA CHEF

Chef Goran Kočiš samo je za nas pripremio svoje posljednje jelo u pregači kultnog Noela

Znate kako kažu, svemu lijepom nekad dođe kraj - pa je tako završena dobra gastro suradnja chefa koji je u Zagreb donio prvu Michelinovu zvijezdicu i restorana Noel, kojemu je priskrbio tu prestižnu titulu. Mi u redakciji Glorije posebno smo ponosni što je svoje posljednje jelo u kuhinji ovog restorana snimio upravo za naš portal!

Pročulo se hrvatskom gastro scenom danas brzo priopćenje iz prestižnog zagrebačkog restorana Noel kako ih napušta chef Goran Kočiš, upravo onaj koji im je donio titulu prvog restorana u gradu s Michelinovom zvjezdicom.

Moramo se pohvaliti kako je taj isti Goran Kočiš, jedan od Noelovih utemeljitelja i suvlasnika, vrhunski chef vrlo cijenjen u struci, upravo nama za kraj svog "vladanja" kuhinjom Noela pripremio malu hedonističku gozbu, želeći nas sve potaknuti da uživamo u trenutku i hrani.

SAMO ZA GLORIA.HR CHEF KOČIŠ OTKRIO JE SVOJ RECEPT ZA MALO DRUGAČIJI TATARSKI, POGLEDAJTE!

Savjeti chefa Gorana Kočiša

1 | Žumanjak prepeličjeg jaja odlična je alternativa žumanjku kokošjeg jaja.

2 | Dijon senf ("Moutarde de Dijon") je uvijek opcija broj jedan ispred drugih vrsta senfa.

3 | Worcester umak možete, a i ne morate koristiti.

4 | Ne bojte se posegnuti za ramstekom! Jeftinija je opcija od bifteka, a riječ je o mesu jednako dobre kvalitete.

5 | Koristite meso - biftek ili ramstek - iz hladnjaka, jer se puno lakše reže, a za vrijeme rezanja će ionako "doći" na sobnu temperaturu.

6 | Budite dobri sa svojim mesarom, samo tako ćete biti sigurni da radite tatarski s vrhunskom namirnicom!

7 | Kupnju zamrznutog i vakumiranog komada bifteka ili ramsteka ne preporučujem!

8 | Nepisano pravilo za serviranja je da maslac ide na tost, a potom se na kruh maže meso.

VEDRAN PETEH
Malo hedonizma u ovim vremenima bi nam svima trebalo, da se opustimo, razmazmimo i uživamo u trenutku.

Inače, vijest da napušta ovaj poznati zagrebački restoran, stigla je pisanim priopćenjem u kojem stoji: "Nakon ostvarenja svoje profesionalne ambicije i osobnog cilja - Michelinove zvjezdice, Goran Kočiš je odlučio posvetiti se obitelji i privatnom životu kako bi iskoristio inspiraciju i energiju za novi projekt. Iskustvo izgradnje Noela bit će mu dragocjeno u pripremi novog projekta."

VEDRAN PETEH
Chef Kočiš uskoro u Zagrebu otvara vrhunski bistro!

Osobno, potvrdio nam je to i chef Kočiš: "Sad ću vrlo kratko odmoriti, a onda se 'bacam' na novi projekt", otkrivši nam kako će Zagreb napokon dobiti jedan vrhunski bistro, jer želi ponovno podići razinu zagrebačke gastro ponude.

Podsjetimo, Noel je (bio) hvaljeni zagrebački restoran visoke kuhinje, glavnog kuhara Gorana Kočiša i Ivana Juga, sommelierskog prvaka Hrvatske 2018. godine, a u suvlasništvu tvrtke Jurice Novaka.

"Moderan restoran s ugodnim osvjetljenjem te trendovskim namještajem, u kojem gosti mogu uživati u uzbudljivim jelima, punim boja, koje priprema vlasnik, chef Goran Kočiš. Ukusna moderna i kreativna jela ovdje se poslužuju uz ponudu hrvatskih, francuskih i talijanskih vina koje pomno odabire sommelier”, stoji u Michelinovu vodiču o Noelu, koji otvara novu stranicu na domaćoj restoranskoj sceni s mladim pojačanjem.

Naime, novi head chef u Noelu bit će Bruno Vokal, mladi, ali vrlo perspektivan hrvatski kuhar, koji je zanat "isklesao" u restoranu glasovitog francuskog chefa Alaina Ducassea u londonskom hotelu Dorchester, koji ima tri Michelinove zvjezdice.


POGLEDAJTE I:

VIDEO | Tradicija na moderan način: Ivan Pažanin izmamio nam je zazubice 'pomaknutim' receptom za jedan klasik

VIDEO | Divlje, a ukusno: David Skoko skuhao nam je jelo koje smo odmah poželjeli isprobati

Linker
12. travanj 2024 14:43