Jelena Miholjević
 Berislava Picek / Hanza Media
Veliko veselje

I slavne Hrvatice sve kasnije rađaju: Glumica curicu rodila bez komplikacija, a spisateljica na bebu čekala 15 godina

Majčinstvo u četrdesetima sve je češće, a trend se sa svjetskih gabarita preselio i na one hrvatske pa je sve više dama koje se u ranim 40-ima odlučuju na majčinstvo.

Društveni trendovi su jasni. Rađanje u dvadesetima sve je rjeđe, sve češće prvo dijete žene dobivaju u tridesetima, a neke i u četrdesetima. Neke žene na majčinstvo čekaju nešto dulje, drugima se ljubav života dogodila nešto kasnije, a trećima je jednostavno tada zakucao biološki sat ili tek tada uspio pokušaj da se ostvare kao mame. U nizu svjetskih primjera smjestilo se i ponešto onih domaćih, dizajnerica Anamarija Brkić najnovija je hrvatska potvrda tog svjetskog trenda.

Prošla je kroz prva tri mjeseca trudnoće, prenosi Slobodna Dalmacija, i sada sretno iščekuje dječaka koji će stići kroz koji mjesec. Partner više nego inače pazi na nju, a suradnici se brinu da joj posao ne zadaje previše briga. Realizirana dama i jedna od naših najpoznatijih dizajnerica nije jedina kojoj se trudnoća dogodila u četrdesetima.

Zagreb, 090615.
Johann Franck, Trg Bana Jelacica.
Na drugu vecer Fashion Week Zagreb by Kaufland dosle su mnoge osobe iz javnog zivota.
Na fotografiji:Leonarda Boban.
Foto: Livio Andrijic / CROPIX
Livio Andrijić / Hanza Media
Leonarda Boban

Domaća glumica drugo dijete dobila u 40. godini

U dobi od 40 godina svoje drugo dijete na svijet je donijela velika hrvatska glumica Jelena Miholjević. Glumačka diva i drugu je trudnoću te porod podnijela bez problema, na svijet joj je tada stigla djevojčica Ada, a vrlo brzo nakon poroda vratila se u formu. Djevojčicu je dobila u braku s redateljem Darijem Harjačekom, dok je iz prijašnje veze s redateljem Hrvojem Hribarom dobila sina Bartola.

Zagreb, 130516.
Glumica kazalista Gavela Jelena Miholjevic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
Jelena Miholjević

Milana je na kćerkicu čekala 15 godina

Milana Vuković Runjić dugo je čekala na svoju djevojčicu, na svijet ju je donijela u 40-oj, nakon 15 godina braka s Borisom Runjićem. Milana će i danas reći da joj je kći najveći uspjeh. Djevojčica je dobila ime po baki, a Milaninoj majci i roditeljima je stigla kao pravi mali blagdanski poklon prije nešto manje od deset godina.

Zagreb, 031118.
HNK Trg Republike Hrvatske 15.
Premijera baleta Metropolis nadahnutog antologijskim znanstvenofantasticnim romanom Thee von Harbou a koregraf je Jiri Bubenicek.
Na fotografiji: Milana Vukovic Runjic.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / Hanza Media
Milana Vuković Runjić

Julijana Matanović curicu dobila u dobi od 43 godine

U četrdesetoj je i supruga Zvonimira Bobana - Leonarda na svijet donijela djevojčicu. Svi se još sjećamo koliko je to sreće donijelo u tu obitelj. Još više na djevojčicu je čekala poznata književnica i znanstvenica Julijana Matanović. Njoj je kćerkica stigla u dobi od 43 godine, u vezi s političarem Ivom Živkovićem.

Zagreb, 240719.
Knjizevnica Julijana Matanovic.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media
Julijana Matanović

Kristina i Dvina bavile su se istim poslom, a u približno isto vrijeme dogodilo im se i majčinstvo

Majčinstvo se i bivšoj manekenki te dizajnerici Kristini Bradač dogodilo u četrdesetoj, kada je dobila svoju divnu djevojčicu. Ostvarila je malena sve snove koje je Kristina dugo sanjala i upotpunila je do kraja život svojih roditelja.

Majka je u istoj dobi postala i avanturistica i bivša manekenka Dvina Meler. Skrivala je trudnoću od javnosti, no kada je stigao sin, nije mogla skrivati sreću pa je otkrila na društvenim mrežama da se ostvarila i u toj važnoj životnoj ulozi.

Chloe Sevigny trudna u 45. godini sa Zagrepčaninom

U svjetskim gabaritima rađanje iza 40. među slavnim damama više nije niti novost. Turbulentne karijere često ne ostavljaju prostora prije, graditi karijeru u okrutnom Hollywoodu rijetko ostavlja vremena za prokreaciju. Nedavno je glumica Chloe Sevigny pokazala trudnički trbuščić i otkrila da u 45. godini čeka prvo dijete s markantnim Sinišom Mačkovićem iz Zagreba. Ravnatelj galerije Karma Art u New Yorku ubrzo će s Chloe dočekati njihovo prvo dijete. Čini se da je slavna glumica prilično aktivna i sretna trudnica pa se može pretpostaviti da nema nikakvih ozbiljnih trudničkih tegoba.

Chloe Sevigny at the 72nd Writers Guild Awards in New York City., Image: 496071791, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: John Nacion / StarMax / Profimedia
John Nacion / StarMax / Profimedia
Chloe Sevigny

U četrdesetima je majkom dvaput postala i Halle Berry. Djevojčicu Nahlu rodila je u 41. godini života, a pet godina kasnije stigao joj je i sin Mace.

U 41. je mama prvi put postala i Salma Hayek, a Gene Davis rodila je netom prije 50. rođendana troje djece. Gene je u 46. godini na svijet donijela djevojčicu Alizeh, a potom je u 48. godini postala majkom blizanaca Kiana i Kaiisa.

Linker
15. travanj 2024 10:56