Vedran Peteh
Jača od svih nevolja

Kostadinka Velkovska o bitki za svoj život: 'Prvi put sam pomislila da je kraj, da sutra ne postoji'

Kad je početkom godine doznala da boluje od tumora na mozgu, zagrebačka glumica i šansonijerka već se vidjela na kemoterapijama i zračenju, ali nalazi nakon operacije pokazali su kako je riječ o dobroćudnoj bolesti... Ekskluzivan intervju donosi vam magazin Gloria.

Nasmijana i vitka, glumica Kostadinka Velkovska (71) ni po čemu ne odaje dojam da protekla tri mjeseca prolazi pravu životnu dramu. Iza nje je godina dana borbe sa slabovidnošću, svakodnevnim jakim glavoboljama, potom operacija tumora na mozgu te oporavak u strogoj izolaciji zbog opasnosti od zaraze koronavirusom.


Ničeg se ne sjeća

Nakon što je 12. veljače otpuštena iz bolnice, iz stana u središtu Zagreba izašla je tek zbog nedavnog potresa. Nezaštićena od virusa, lagano odjevena i zaogrnuta dekom, tresla se u rano nedjeljno jutro na klupi u obližnjem parku.

Iako okružena mnoštvom ljudi, nikoga nije ni vidjela ni čula. Osjetila je samo probadajuću bol u predjelu reza koji se, prekriven kosom, proteže duž glave.

- Uopće se ne sjećam kako sam izašla iz zagrebačkog stana, koliko dugo sam sjedila na klupi, jesam li i s kim razgovarala. Znam samo da sam jako plakala, što je za mene neobično jer uglavnom tugujem u sebi, otkrila je Kostadinka za magazin Gloria.


Život je nije mazio

Bez obzira na sve što ju je zadesilo, glumicu i šansonijerku nije napustio optimizam te se svakim danom sve više oporavlja, iako još ne može obavljati kućanske poslove, a morala se odreći i opuštajućih kupki u kadi.

Za tumor danas kaže da je plod svih njezinih tragedija jer je život nije mazio - tragično je izgubila sestru, potom i oca te naposljetku majku.

- Osjećam se kao Pale sam na svijetu. Premda imam sina, prekrasnu unučad, majka je majka. Kad je izgubiš, zaista ostaneš sam. Ali, to je moj životni put i ne trebam zato biti ljuta na cijeli svijet, poručuje Kostadinka.

A kako je doznala za bolest, što joj je u tim trenucima prolazilo kroz glavu i tko joj je bio najveća podršaka u teškim trenucima, čitajte ekskluzivno u novom broju magazina Gloria!

U novom broju magazina Gloria, koji je na kioscima od četvrtka, 23. travnja, čitajte i:

Dalibor Matanić ekskluzivno o prinovi i novom početku: 'Našu sreću ne mogu umanjiti ni besane noći'

NENAD BACH Zbog virusa odvojen od obitelji

PABLO LYLE Noćna mora meksičke zvijezde

VAL KILMER Ljekoviti zagrljaj bivše ljubavnice

JUSTIN TIMBERLAKE Umjesto na turneji - izoliran na ranču

VIRTUALNI TURIST Glazbeno putovanje Amerikom

FELJTON: JANE FONDA Životni put američke glumice i nepobjedive kraljice fitnessa

Linker
07. ožujak 2024 01:49