Bivša prva dama u svom podcastu s gostima će razgovarati o najbližim odnosima.
 Getty Images
O LJUBAVI I RAZVODU

Michelle Obama: 'Baracka sam željela gurnuti s prozora. Ali, najlakše je odustati...'

Bivša američka prva dama posvetila se novom projektu, stvaranju podcasta gdje će gosti biti članovi obitelji i bliski prijatelji. Ugostila je prijatelja i glumca Conan O'Brien s kojim je otvorila vruću temu – kako preživjeti trzavice u dugim vezama i brakovima.

Michelle i Barack Obama sljedeći će mjesec proslaviti 28. godišnjicu braka pa kao netko s uistinu zavidnim bračnim stažem otvorila je temu za koju smatra vrlo važnom za mlađe generacije koje se, naglašava, suočavaju s brojnim izazovima i spremni su vrlo lako odustati pri prvim većim ljubavnim problemima.

Obama je u svom iznošenju bila vrlo iskrena u pogledu vlastitih uspona i padova, a dala je i par savjeta kako sačuvati romansu i ne odustati kada stvari postanu teške

"Bilo je trenutaka kada sam željela gurnuti Baraca s prozora. To govorim jer je važno da znate da će nekada stvari postati teške i osjećaji će biti vrlo intenzivni, ali to ne znači da trebate odustati. Ta razdoblja mogu trajati dugo. Mogu trajati godinama. Ako takve stvari prekidaju brak onda smo Barac i ja bili u prekidima tijekom cijelog našeg braka, a realno, imamo vrlo snažan brak. Da sam svaki put odustala i udaljila se od njega u ta teška vremena, tada bi mi nedostajala sva ljepota koju smo imali”, pričala je Michelle koja je s Barackom dobila dvije kćeri, Maliju Ann i Natashu.

Michelle Obama (michelleobama / 10.05.2019): With #MothersDay just a couple days away, I find myself thinking a lot about the way my mother raised me. And even though our family was crammed into a tiny apartment, one of the greatest gifts she gave me was the freedom to explore and develop into my own person. For instance, even though we didnt have much money, she and my dad cobbled enough money together to send me on a high-school trip to Paris, which opened up the world to me in so many ways. And now that Im raising kids of my own, I wanted to pass that lesson on to my own girls. Ive been so fortunate to be able to travel with Sasha and Malia all across the country and around the worldexperiences my mother never would have dreamed of back when I was their age. But though the settings may be different, the message is the same, and its one I hope mothers everywhere pass on to their daughtersin seeking out new perspectives and reaching outside of our comfort zones, we can discover more about ourselves.
Profimedia, Face To Face A
U Veneciji s kćerima Malijom i Sashom

Što se tiče osobina koje su najvažnije kada je riječ o pronalaženju nekoga s kime možete provesti život, Obama je odabir partnera usporedila s "odabirom vašeg košarkaškog tima". Imali bismo bolje brakove kada bi tako tražili partnera, smatra.

"Ako gledate u tim, ljude s kojima želite pobijediti, onda želite da svi u vašem timu budu jaki, zar ne? Ne želite nikakve slabe karike. Ne treba vam netko tko će samo driblati, a ne braniti i pucati", priča Obama.

Prije dvije godine je ispričala kako je razmišljala o odlasku kod bračnog savjetnika želeći ljudima naglasiti kako nijedna veza nije savršena i kako je normalno da u braku postoje trenuci kada želite otići.

"To je normalno, tako sam se i ja osjećala. Ali jedno je sigurno: treba puno rada; puno iskrenosti prema sebi i svojim partnerima. To sam naučila".

ČITAJTE I:

Michelle Obama: Što prva dama ostavlja u naslijeđe?

Lekcije za svaku ženu: Michelle Obama otkrila što kaže kćeri kad se žali da ne stane u stare traperice

Michelle Obama progovorila o posebnom odnosu s 'čovjekom iz sjene': 'Uz mene je bio više od desetljeća'

Linker
23. travanj 2024 10:34